Servicii comunitare de reabilitare psihologica pentru copii si adolescenti

Organizatia Salvati Copiii Filiala Iasi in parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola Iasi si Asociatia Romana pentru Terapia si Studiul Traumei desfasoara in perioada 16-17 martie, in cadrul proiectului „Servicii comunitare de reabilitare psihologica pentru copii si adolescenti”, finantat prin Programul PHARE – Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sanatate mintala si dezinstitutionalizarea persoanelor cu probleme de sanatate mintala, primul seminar din seria de seminarii pentru consilieri scolari, educatori specializati din centrele de plasament si asistenti sociali.

Aceste seminarii/cursuri au drept scop realizarea preventiei focalizate si mentinerea sanatatii mintale prin dezvoltarea in scoli, centre de plasament sau centre de zi a unui program de abilitati de viata (life skills) prin care copiii vor fi implicati in activitati care ii vor ajuta sa-si dezvolte abilitati de comunicare, gestionare a emotiilor, gestionare situatiilor conflictuale, rezolvare de probleme.

Seminarul cuprinde teme referitoare la conceptul de abilitati de viata, modele de programe de dezvoltarea abilitatilor de viata, la metode de identificare a abilitatilor de viata necesare copiilor pentru mentinerea starii de sanatate mintala. Seminarul va avea loc in perioada 16-17 martie, la Hotel Unirea, Iasi, sala Training.

Beneficiari directi vor fi cadre didactice, consilieri scolari, educatori specializati din centrele de plasament si asistenti sociali care lucreaza cu copii si adolescentii ce prezinta diferite tulburari emotionale si comportamentale in urma abuzurilor suferite.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact Corina Mighiu, coordonator programe, telefon: 0232.219.986 sau e-mail: iasi@salvaticopiii.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *