Noi perspective in terapia cognitiv-comportamentala

Asociatia Europeana pentru Terapie Comportamentala si cognitiva (The European Association for Behavioural and Cognitive Therapy – EABCT) organizeaza cel de-al 39-lea Congres anual al organizatiei. Asociatia reuneste 41 de alte asociatii din 29 de tari. Fiecare dintre acestea are ca obiect de activitate promovarea terapeiei cognitiv-comportamentale in domenii precum sanatatea, educatia si stiintele sociale. De asemenea, acestea au un scop comun in dezvoltarea celor mai inalte standarde ale practicii clinice prin pregatirea profesionala care o asigura celor interesati.

Cel de-al 39-lea Congres al EABCT va avea loc intre 16 si 18 septembrie, la Dubrovnik, Croatia. Tema principala a manifestarii va fi – “Noi perspective in terapia cognitiv-comportamentala”. Se vor aborda noile abordari ale acestei terapii in practica, predare si cercetare. Se vor prezenta ultimele orientari in psihopatologia adultilor, copiilor si varstnicilor, tehnicile de tratament de perspectiva si se va face o evaluare a acestora. Se va discuta si despre cum tehnicile terapiei cognitiv-comportamentale pot fi aplicate in medicina si educatie.

Taxele de participare (dupa 15 august) sunt: 550 euro pentru membrii EABCT, 630 euro pentru cei care nu sunt membri ai asociatiei organizatoare si 350 euro pentru studenti.

Detalii despre organizatori, workshopuri, despre programul stiintific si inscrieri, pe http://eabct2009.org.

Psihologie.ro va recomanda volumul “Tratat de psihoterapie cognitiv-comportamentala”, de Irina Holdevici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *