Stresul posttraumatic, tratat cu ecstasy?

Ecstasy ii poate ajuta pe cei care sufera de stres posttraumatic sa invete sa faca fata mai eficient amintirilor prin stimularea sentimentelor de securitate.

Studiile au aratat ca un tip de tratament psihologic, numit terapia de expunere, cand pacientul isi aminteste in mod repetat experienta traumatica sau este expus repetat la situatii care sunt sigure dar care le declanseaza sentimentele traumatice, poate fi eficient in a reduce reactiile de stres ale pacientilor ce sufera de stres posttraumatic sau alte tulburari de anxietate. Terapia are succes, deoarece il ajuta pe pacient sa re-invete reactia potrivita la situatia declansatoare de stres.

Dar, in urma acestei terapii, aproximativ 40% dintre pacienti continua sa sufere de stres posttraumatic. Pentru a imbunatati rezultatele, cercetatorii au investigat cum pot fi folosite anumite medicamente pentru a creste eficienta terapiei de expunere, facand procesul expunerii la declansatorul fricii mai usor, mai rapid si mai eficient. Varianta farmaceutica a drogului ecstasy este un astfel de medicament.

CITESTE TOT ARTICOLUL: “Stresul posttraumatic, tratat cu ecstasy?”
Science Daily, 10 martie 2009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *