Cursuri de formare complementara in Psihoterapie Scurta Strategica

Asociatia Romana de Terapii Scurte si Consultanta Orientata pe Resurse si Solutii si Centrul de Terapie Strategica (CTS) din Arezzo-Italia organizeaza, incepand cu data de 22 ianuarie 2011, cursuri de formare complementara in Psihoterapie Scurta Strategica.

Cursurile de Formare Complementara in Psihoterapie Scurta Strategica vizeaza obtinerea competentei in practicarea  psihoterapiei in specializarea  Psihoterapie Scurta Strategica- in concordanta cu reglementarile Colegiului Psihologilor din Romania.

Formarea complementara in Psihoterapie Scurta Strategica este deschisa tuturor absolventilor care pot aplica prin lege (psihologie, medicina-psihiatrie, asistenta sociala etc.), insa ii vizeaza si pe psihologii atestati pe clinica sau medicilor rezidenti in psihiatrie, medicilor si psihologilor atestati deja intr-o metoda de terapie si celor aflati in cursul unei formari in psihoterapie (cursantilor la masterele de psihologie clinica, consiliere, psihoterapie, celor aflati in cursul unei formari specifice prin asociatiile profesionale recunoscute) .

Formarea de baza dureaza minim 2 ani si cuprinde (min 547 ore) 10 module intensive de formare in Psihoterapie Scurta Strategica cu diploma de Master in Italia si in Europa, si minim 7 module de formare Psihoterapii Scurte, Colaborative, orientate pe Resurse si Solutii.

Cele 10 module intensive cu diploma de master in Italia si in Europa se desfasoara pe durata a  2 ani. Frecventa este de 5 weekend-uri pe an. Aceste 10 module sunt sustinute in limba italiana de catre profesori formatori de la Centrul de Terapie Scurta Strategica din Italia  fondat de profesorul Giorgio Nardone si Paul Watzlawick. Cursurile beneficiaza de traducere consecutiva (din limba italiana in limba romana), iar suportul de curs va fi in limba romana. Profesorii din Italia sunt formati direct de catre profesorul Giorgio Nardone. Cele 10 module intensive au un total de 180 de ore de formare teoretica si aplicativa. La finalul celor 10 module se va sustine un examen de evaluare a cunostintelor, si pe baza rezultatelor obtinute se va elibera o diploma de absolvent de Master in Psihoterpie Scurta Strategica de catre CTS Italia.

Cele 7 module(minim) de formare in  Psihoterapii Scurte, Colaborative, orientate pe Resurse si Solutii cuprind minim 147 de ore de formare teoretica si aplicativa si minim100 ore de studiu individual. Formatori: Bogdan Ion, Andreea Ion, Diana Vasile de la ARTS&CORS (Asociatia Romana de Terapii Scurte si Consultanta Orientata pe Resurse si Solutii).

Modulele conduse de formatorii din Romania vor fi intercalate cu modulele intensive conduse de formatorii de la CTS Italia, pentru ca participantii sa acumuleze cunostintele, numarul de ore si competentele necesare obtinerii Atestatului de psihoterapie in regim de supervizare si apoi a Atestatului de psihoterapie in regim autonom. Astfel, dupa parcurgerea numarului total de ore, cursantii vor avea Atestat pe psihoterapie in regim autonom, dar vor beneficia si de Diploma de Master in Psihoterapie Scurta Strategica emisa de CTS (recunoscuta in Italia si Europa).

Taxa pentru cursul format din cele 10 module intensive cu diploma de Master in Italia si in Europa conduse de formatorii din Italia este de 1555 euro platibili in 4 rate pe parcursul a celor 2 ani. Prima rata este de 400 euro iar urmatoarele trei rate sunt in valoare de 385 euro-fiecare. Prima rata de 400 euro trebuie achitata cel tarziu cu 30 zile inaintea datei de incepere a cursului- respectiv pana cel tarziu la data de 22 decembrie 2010.

Taxa pentru modulele conduse de formatorii ARTS&CORS:
Pentru un weekend:
– cu plata individuala 550 lei pentru 21 ore de formare recunoscute.
Modulul 1 ca intreg (2 weekenduri) – 42 ore de formare – 1100 lei.
– pentru plata institutionala 650 lei/week-end.
Modulul 1 ca intreg (2 weekenduri) – 42 ore de formare – 1300 lei.

Inscrieri: data limita – 17 decembrie 2010
.

Detalii, la info@centruldeterapiestrategica.com sau tel: 0723 275 275 (10:00-13:00)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *