Ateliere de creativitate si dezvoltare a inteligentei emotionale

Atelierele de creativitate si dezvoltare a inteligentei emotionale pentru copii si adolescenti se vor desfasura, incepand din aprilie 2013, in Bucuresti, fiind coordonate de psihologul Iulia Pasarin.rainbow01“Universul meu” este un grup de dezvoltare a inteligentei emotionale pentru copiii de 5-7 ani.

Vor fi utilizate exercitii expresiv-creative care stimuleaza dezvoltarea emotionala, sociala, comunicarea, creativitatea, imaginatia si increderea in sine.

Prima intalnire a grupului va avea loc pe 18 aprilie 2013, intre orele 16:00-17:30. Costul este de 40 lei/participant.

“Curcubeul emotiilor” este un grup dezvoltare personala pentru copii cu varsta de 7-9 ani.

Copiii vor invata sa cunoasca si sa recunoasca emotiile, acele trairi placute sau mai putin placute pe care le au uneori si pe care nu stiu sa le defineasca si nici sa le gestioneze. In cadrul grupului se va lucra cu metode creative si expresive precum povesti, metafore, jocuri de rol, desen. Copiii isi vor exprima dorintele, nevoile, emotiile prin cuvinte, gesturi, vor da forma si culoare propriilor stari emotionale.

Prima intalnire a grupului va avea loc pe 27 aprilie 2013, intre orele 11:30-13:30. Costul este de 50 lei/participant.

curcurbeu“Despre mine” este un grup dezvoltare personala pentru adolescenti (grupa de varsta 14-16 ani).

Nu de putine ori adolescentii se simt jenati sa discute cu parintii despre anumite subiecte legate de schimbarile si curiozitatile specifice acestei perioade. Acest grup ofera posibilitatea ca intr-un cadru securizant si controlat adolescentii sa vorbeasca despre problemele lor, sa inteleaga ca sunt in normalitate, ca dificultatile pe care le au ei le traiesc si ceilalti.

In cadrul grupului adolescentii pot interactiona, comunica, isi pot exprima curiozitatile, temerile, sunt sprijiniti sa gaseasca raspunsuri la intrebari, sa isi contureze identitatea de sine.

Prima intalnire a grupului va avea loc pe 27 aprilie 2013, intre orele 16:00-18:00. Costul este de 40 lei/participant.

Inscrieri la toate cele trei grupuri:

  • e-mail: iulia.pasarin@yahoo.com
  • telefon: 0728.967.011

Detalii, psihocreativ.wordpress.com.

PSIHOLOGIE.RO va recomanda:

Cum sa promovam creativitatea si de ce pedagogii din scoli nu o fac? O analiza interesanta a autorului cartii „O lume iesita din minti. Revolutia creativa a educatiei”, Ken Robinson.

Iata ce spune Howard Gardner, profesor de stiinte cognitive si educationala la Harvard Graduate School of Education, despre cartea „O lume iesita din minti. Revolutia creativa a educatiei”, de Ken Robinson:

“Cea mai buna analiza pe care am intalnit-o pe problema disjunctiei intre tipurile de inteligenta pe care le apreciem in mod traditional in scoli si tipurile de creativitate de care avem nevoie astazi in organizatiile si in societatea noastra.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *