Esti dependent de mancare?

Daca crezi ca faci parte din categoria persoanelor dependente de mancare, am o veste buna. Nu ai o problema legata de vointa, chiar daca, probabil, ai gandit asta de nenumarate ori sau ti-au spus-o “prieteni binevoitori”. Cercetatorii incearca sa inteleaga daca exista anumite alimente care deturneaza sistemul psihic si fac o persoana vulnerabila din acest punct de vedere. Si nu, nu o sa te ajute nimeni daca iti spune sa mananci mai multe legume si sa faci mai multe exercitii, chiar daca acestea ar fi niste alegeri sanatoase. Dependenta-de-mancare

Un studiu lansat in ianuarie in American Journal of Clinical Nutrition a urmarit dependenta de mancare printre 134.000 de femei de varsta medie si mai in etate. Aproape 6% au indeplinit criteriile dependentei de mancare, stabilite de Yale Food Addiction Scale, scala dezvoltata in 2009 si validata de nenumarate ori. Putin peste 8% dintre femeile cu varste cuprinse intre 45 si 64 de ani pot fi considerate dependente de mancare, in timp ce doar 3% din femeile varstnice indeplinesc aceste criterii.

Puteti citi intreg articolul “Esti dependenta de mancare? Vestea buna este ca nu ai o problema de vointa!” pe blogul de Food Psychology mananc-inteligent.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *