Ghid de interventie in cazurile de violenta in familie

Agentia Nationala pentru Protectia Familiei impreuna cu UNFPA, Fondul ONU pentru Populatie, lanseaza miercuri, 5 decembrie 2007, un ''Ghid de interventie in cazurile de violenta in familie''. Lansarea are loc la Hotel Phoenicia, Bd. Alexandru Serbanescu nr. 87, langa pasajul Baneasa, intre orele 10.00 – 11.30.

Ghidul este destinat tuturor specialistilor care intra in contact direct cu victimele violentei in familie si cu agresorii familiali, specialistilor implicati in conturarea politicilor sociale de incluziune, dar si studentilor din domeniu. Scopul Ghidului este sa ofere o serie de informatii teoretice si practice care sa ajute specialistii sa abordeze fenomenul violentei in familie tinand cont de toate resusele institutionale disponibile si sa furnizeze servicii de calitate beneficiarilor.

Documentul a fost elaborat in colaborare cu profesionisti cu experienta in domeniul prevenirii si combaterii violentei in familie: politisti, procurori, medici de urgenta, medici legisti, asistenti sociali, psihologi, consilieri juridici, profesori universitari si organizatii neguvernamentale.

Evenimentul are loc in cadrul Campaniei Nationale de sensibilizare pentru combaterea violentei in familie impotriva femeilor, organizata de Agentia Nationala pentru Protectia Familiei in parteneriat cu Biroul de Informare al Consiliului Europei din Bucuresti in perioada 28 noiembrie – 10 decembrie 2007, si desfasurata in contextul Campaniei Consiliului Europei „Opriti violenta domestica impotriva femeilor”.

Alte detalii, la www.unfpa.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *