IRSCA Gifted Education anunta inceperea cursurilor destinate aprofundarii programului gifted education: cursul de formare in metodologiile de proiectare de curricula destinate invatarii individualizate, cursul de formare de formatori si pentru prima oara in Romania, Conferintele despre Parenting pentru parinti cu copii supradotati si celor care isi doresc sa devina parinti.
IRSCA Gifted Eudcation (Institutul Roman de Studii si Cercetari Avansate in Educatia de Excelent)a isi propune anul acesta sa dezvolte programele de sustinere a educatiei de excelenta cat si sustinerea parintilor care doresc sa afle cele mai eficiente metode de crestere a copilului prin hranirea potentialului natural, precum si cadrelor didactice ce doresc sa inteleaga relatia dintre dezvoltarea abilitatilor copiilor si mediul familial. Aceste cursuri sunt destinate si pentru persoanele care doresc sa devina parinti, formare continua care sustine cele mai eficiente si moderne metode educationale recunoscute cu succes la nivel european si mondial.
Conferintele de Parenting sunt concepute ca o orientare in acest demers. Participantii vor putea invata direct cu un specialist in problematica dezvoltarii copilului si familiei prin cele mai eficiente metode educationale recunoscute la nivel mondial. Aceste traininguri sunt o sursa de informatii fundamentate stiintific despre comportamentele si relatiile interumane in familie – informatii a caror aplicabilitate in cotidian a fost demonstrata.
A invata sa fii parinte este un proces de educatie complexa dar diferentiata in acelasi timp. Nu exista o reteta magica sau un anumit curriculum standardizat. E nevoie de actiune, de interactiune, de reflexie si de schimbare. Scopul cursurilor intensive, sesiunilor interactive si aplicatiilor practice din cadrul cursurilor de parenting este sa clarifice procesul de dezvoltare a copilului, cu intreg potentialul si vulnerabilitatea sa.
Temele care vor fi discutate si dezbatute interactiv in Conferintele despre Parenting vor fi:
- Ce trebuie sa stim despre dezvoltarea naturala a copiilor, potentiale, termene, etape
- Calitati mostenite, calitati dobandite, influenta mediului de hranire a calitatilor copiilor
- Dezvoltare emotionala si intelectuala, personalitate si perceptia mediului exterior
- Calitati, abilitati, capacitati, modul de dezvoltare sau de inhibare a dezvoltarii
- Liber arbitru, decizie, motivatie, realizarea potentialului, problemele legate de dezvoltare emotionala
- Cum se pot recupera potentialele nedezvoltate ale copiilor, factorii “nature and nurture”.
- Ce doresc copiii, domenii de interes, reactia de adaptare/respingere, emancipare a calitatilor sau abandon
- Cum putem ajuta copiii, cooperare sau abuz, alegerea sanselor si sustinerea dezvoltarii personale
- Dezvoltarea permanenta a relatiilor sociale dintre copii cu varste diferite, dar cu potential diferit
- Afirmarea copilului dezvoltat precoce: nivele de acceptare, metode de recunoastere a raportului dintre varsta mentala si cea cronologica
- Nevoile emotionale si sociale a copilului supradotat si talentat.
Programul Gifted Education in Romania se dezvolta astazi prin proiecte punctuale printre care se numara si proiectul de formare a cunostintelor si abilitatilor celor ce vor fi direct implicati in sistemul educatiei de excelenta. Aceasta se realizeaza prin promovarea unor cursuri lansate in ultimii 2 ani si sustinute de traineri instruiti, cu destinatia precisa de acoperire a urmatoarelor directii: psihologia copilului supradotat, psihopedagogia gifted education, tehnici de citire si memorare rapida, tehnici de invatare accelerata.
Va puteti inscrie printr-un e-mail la adresa office@infospeed.ro. Pentru alte informatii, sunati la: 0721.685.839. Costul conferintelor este de 300 lei.
Conferintele se sustin in datele de 5, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 15 ianuarie 2009 la Colegiul Gheorghe Lazar din Bucuresti, intre orele 17:30 -20:00. Se pot face inscrieri la fiecare conferinta din ciclul de conferinte.
Profesorii Colegiului Gheorghe Lazar ce doresc sa participe la conferinte vor beneficia de gratuitate.
Cursurile sunt sustinute de Presedintele EDUGATE si IRSCA Gifted Education -Profesor Florian Colceag, cu peste 20 de ani experienta in gifted education; reprezentant in Romania al World Council for Gifted and Talented Education.