Diversitatea care ne uneste

Asociatia Psihologilor si Psihopedagogilor PROCIVITAS a dezvoltat un proiect care sa puna in valoare sansa de socializare si dialog intercultural. Astfel s-a nascut proiectul „Diversitatea care ne uneste”, cu debutul in luna septembrie 2008, urmand a se desfasura pana in iunie 2009, cu finantare din partea Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune.

Initiativa are drept scop initial identificarea valorilor, a modelelor de dialog intercultural dar si cunoasterea obiceiurilor minoritatilor nationale prin intermediul unei cercetari sociologice interculturale desfasurate la nivel national, adresata tinerilor cu varsta cuprinsa intre 15-30 de ani. Scopul general este acela de promovare a dialogului, a diversitatii etnice si culturale intre tineri – prin intermediul Seminarului national „Diversitatea care ne uneste”.

In etapa a doua a proiectului, asociatia organizeaza in luna mai 2009, tip de 3 zile, la Constanta, seminarul national „Diversitatea care ne uneste”. La acest eveniment sunt invitati sa participe tineri (15 – 30 ani) din toata tara. Selectia participantilor se face pe baza unei scrisori de intentie si a unui eseu privind diversitatea etno-culturala. Eseul va avea maxim 2500 caractere (o pagina A4). Selectia va tine cont de reprezentarea geografica si etnica a participantilor.

Cheltuielile de cazare si masa sunt acoperite de organizatori din bugetul proiectului. Nu se asigura transportul.

Data-limita de inscriere este 26 martie, orele 15:00.

Detalii la e-mail: app_procivitas@rdslink.ro.
Web: www.appct.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *