Obiectivul campaniei care se va derula pe tot parcursul anului 2009 este de a recruta zece persoane care vor deveni mame sociale pentru cele trei Sate SOS aflate in Bucuresti, Cisnadie (judetul Sibiu) si Hemeius (judetul Bacau).
Pentru a deveni mama sociala – profesie recunoscuta in Romania, este nevoie de maturitate, echilibru, flexibilitate, empatie si dedicare. Toate aceste calitati sunt puse in slujba sprijinirii si educarii copiilor aflati in dificultate (copii orfani sau din familii dezavantajate). Mama sociala are intre 25 si 48 de ani, studii liceale incheiate. Isi doreste sa invate si sa se dezvolte continuu atat din punct de vedere personal, cat si profesional. Este o persoana sanatoasa fizic si psihic, care isi doreste sa locuiasca intr-o casa SOS alaturi de 5-7 copii.
Campania de recrutare, interviurile si formarea ulterioara in cadrul programului de pregatire SOS vor avea loc pe tot parcursul anului 2009. Procesul de recrutare include: interviu telefonic cu consilierul pedagogic al Asociatiei, interviu cu Directorul de Sat si vizita de proba intr-unul din cele trei Sate SOS.
Persoanele selectate isi vor insusi cunostintele si abilitatile necesare profesiei de parinte social in cadrul programului de formare Scoala Mamei, cu o durata cuprinsa intre 9 si 21 de luni. Dupa finalizarea cu succes a acestui program, ale carui costuri sunt suportate de catre organizatie, candidatele vor prelua responsabilitatea unei familii SOS.
Stabilitatea locului de munca, fomarea profesionala continua si posiblitatea de a-si construi o cariera intr-o profesie recunoscuta oficial sunt trei dintre beneficiile de care se bucura mama sociala in cadrul proiectului SOS Satele Copiilor. Totodata, implinirea mamei sociale vine odata cu evolutia copiilor pe care ii are in grija.
Prezenta unui model matern in casele SOS care raspunde cu dragoste nevoii de atasament si de siguranta a copiilor contribuie la dezvoltarea echilibrului psihic al acestora si ii pregateste pentru o viata independenta. De asemenea, posibilitatea de a trai alaturi de o mama sociala si 6-7 frati sociali contribuie la o buna integrare sociala a copiilor din casele SOS.
Persoanele care sunt motivate sa lucreze cu copiii si adolescentii in acest sistem pot suna la 021.668.00.88 sau pot accesa site-ul www.sos-satelecopiilor.ro. De asemenea, pot trimite o scrisoare de motivatie care sa raspunda la intrebarea: De ce doresti sa fii mama sociala? si un CV la adresa: Str. Natatiei, nr.66 B, sector 1, Bucuresti sau pe e-mail: claudia.stefanescu@sos-satelecopiilor.ro.