Grupul terapeutic este un spatiu care prin diverse metode de lucru interactive permite copiilor sa exprime dificultatile si blocajele lor si sa reuseasca sa invete noi modalitati eficiente de exprimare si relationare.
Atelierul de joaca – adresat copiilor care se pregatesc sa mearga la gradinita sau au dificultati in adaptarea la gradinita.Urmareste cresterea capacitatii copilului de a se juca singur sau in compania unor copii sau adulti pe care nu-i cunoaste. Aceasta “joaca” poate lua diferite forme in functie de varsta copilului, de starea lui afectiva sau de inclinatiile sale. Poate fi un joc, o modalitate de desen sau pictura, o manipulare de jucarii, o poveste inventata sau pusa in scena, un joc de cuvinte sau cu onomatopee sau o activitate artistica. Importanta este starea copilului si capacitatea lui de a accepta o alta persoana si de a intra in relatie cu ea, dar si cat de atras si de activ este in raport cu activitatea gasita.
Atelierul scolarilor – adresat micilor scolari care au dificultati de atentie si concentrare. Urmareste cresterea autonomiei in efectuarea sarcinilor scolare, identificarea situatiilor dificile, capacitatea de a lucra in grup, exprimarea si comunicarea starilor afective. Modalitatea de lucru va fi interactiva cuprinzand activitati ludice, creative sau jocuri de rol cu scop terapeutic.
Atelier de comunicare (adolescenti) – Perioada adolescentei este grea nu doar din cauza transformarilor pe toate planurilor, eforturilor mari si mizelor care exista ci si din cauza incapacitatii de comunicare si de deschidere. A putea exprima ce simti, a putea pune cuvinte si imagini peste ceea ce este in interior, a intra in comunicare cu ceilalti sunt modalitati de a descoperi creativitatea si puterea pe care adolescentii o au dar adesea o ignora.
Durata: 10 luni (septembrie-iunie)
Frecventa: o data pe saptamana, dupa amiaza
Costul: 4 intalniri de grup/luna si o intalnire individuala cu familia/luna – 300 lei
Sedintele la care nu se participa se achita cu exceptia vacantelor stabilite de comun acord.
Inscrierea se face printr-o intalnire preliminara cu familia stabilita pe baza de programare. In cadrul intalnirii preliminare se achita prima luna de lucru.
Perioada de inscrieri: 15 august – 15 septembrie
Psiholog Cristina Calarasanu
0729752145
cpap.copiisiparinti@gmail.com