Metamorfoze psihice: ce se intampla cu tine dintr-un anumit moment

La cateva luni dupa acea clipa, ai inceput sa simti o metamorfoza ce se instala incet, dar cu drepturi depline, la nivel psihic. O noua forma de materie ti-a luat locul, de parca vechiul tau eu a fost rapit si ti-a fost redata fiinta ta unica, originara. De atunci, ai inceput sa devii.

Din firea visatoare care erai, ai devenit mai realista si mai matura, nu ti-ai mai pierdut timpul si energia cu activitati puerile. Inainte de acel moment, nu te credeai in stare sa pui in practica proiecte noi si idei originale. Acum, esti pregatita sa iei decizii “la rece”, iar instictele naturale ti-au ascutit simturile: prevezi pericole, vanezi si gestionezi riscuri, inainte de a se materializa. Ai devenit propriul manager de proiect, unul abil si retinut, dar la fel de sociabil, care trece persoanele necunoscute printr-o serie de filtre obiective, pentru a cerne adevarul, de minciuna, si oamenii veritabili, de cei calpi.

Dar principala schimbare pe care o resimti este faptul ca te-ai regasit pe tine insati, dincolo de straturi si invelisuri colorate. Te-ai intalnit cu o stare de fapt superioara, care ti-a dat senzatia ca abia acum incepi sa te descoperi, ca ce stiai despre tine erau doar firimituri dintr-un aluat, care abia acum a fost pe deplin framantat de aceasta stare unica, proaspata si neconditionata, care a scos din tine tot ce era mai bun, mai bland si rabdator.

Poate ca, inainte, nu erai amatoare de sport, dar acum simti ca ai fost, dintotdeauna, o fire sportiva, asa ca iti perfectionezi inotul, mersul pe role sau pe bicicleta. Desi au mai trecut cativa ani peste tine, te simti mai noua ca oricand. Poate aveai frustrari si temeri fata de cei din jur, fata de cum iti sunt percepute zambetele, noua pereche de ochelari sau micile incruntari. Astazi, in schimb, tinuta ta e dreapta si sigura, dar nu trufasa, iar raspunsurile tale sunt ferme si blande, totodata. Ai invatat sa spui nu, dar si sa negociezi. Chiar si pe plan profesional, te simti mai matura si stii ca iti poti face treaba mult mai bine, datorita acestei metamorfoze, cu energia pozitiva, motivatia si puterea de concentrare pe care le-ai dobandit.

Timpul e putin, dar ai grija mai des de tine. Aspectul fizic e important, dar naturaletea si sanatatea tin loc de unghii false sau extensii de par. Cel mai important este, insa, faptul ca te ingrijesti de psihicul tau: il cultivi, il hranesti, il lasi sa respire in tihna o carte, un film bun sau simpla poezie, pe care o intalnesti pe afara, il pui la treaba, activand amintiri vechi, ce miros a cozonac sau a iarba proaspat cosita.

Acum simti ca, indiferent cu ce cifra iti incepe numaratoarea anilor, pentru tine, nimic nu va fi, niciodata, prea tarziu. Totul, abia din acel moment, a inceput, iar tu vei gusta, in continuare, milioane de experiente veritabile. Pentru ca, de atunci, ai cunoscut o noua stare de fapt, ai devenit o noua forma de materie, capabila sa se inalte la un alt nivel, iar, peste ani si ani, cand oamenii, poate, vor pieri, roboti ingeniosi sau alte forme de viata vor analiza minutios, in laboratoare, ramasitele atomice ale acestei noi materii si se vor intreba, nelinistiti, ce poate fi aceasta, pana cand unul dintre ei va gasi un indiciu care va trada raspunsul pe cat de simplu, pe atat de complicat: aceasta noua forma de viata se numea mama.  

 

“Peste ani si ani, cand eu si baietelul meu vom fi intrebati ce varsta avem, oamenii se vor pripi sa socoteasca, in gand, diferenta “magica”, cea care spune varsta pe care o aveam eu cand am devenit mamica. Da, la 25 de ani, sunt ceea ce se poate incadra astazi sub tipologia de “mamica tanara”, care nu a scapat si nici nu va scapa de prejudecatile celor din jur. Am vrut sa incep prin a descrie unde am lucrat, ce scoli am absolvit si ce burse am avut prin strainatate, dar mi-am dat dat seama ca unica si cea mai de pret realizare din CV-ul meu este baietelul meu, iar cele mai bune referinte sunt zambetele lui de dimineata.” – Bianca Dima

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *