Conferinta Nationala ABA 2013

Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata, in parteneriat cu Asociatia Help Malin, anunta organizarea celei de-a doua editii a “Conferintei Nationale de Analiza aplicata a comportamentului”- in perioada 11-12 mai 2013, la Crystal Palace Ballrooms, in Bucuresti.sala-conferinta-ziua-1A doua editie a conferintei ofera participantilor o viziune clara asupra complexitatii Analizei Aplicate a Comportamentului ca stiinta, asupra noutatilor din domeniu si a metodelor si tehnicilor care au ca scop recuperarea copiilor cu TSA.

Anul acesta, conferinta va fi acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Participarea va fi gratuita in limita a 120 locuri pentru parintii copiilor cu TSA, studenti, precum si pentru cadrele didactice inscrise in Programul TiA – „Fii Tanar in Actiune! Si tu poti ajuta la diagnosticare precoce si interventie terapeutica in autism”.

Participantii care nu se incadreaza in categoriile de mai sus, vor achita taxa de participare in functie de alegerea de a primi sau nu credite.

Inscriere si detalii, conferinta-aba.ro.

mediu_1027Cartea “Abilitatile de autoservire la persoanele cu autism. O metoda sistematica de predare” este scrisa de psihologi cu experienta in lucrul cu persoane diagnosticate cu autism. Autorii pleaca de la premisa ca oricine poate invata o noua abilitate daca este structurata in pasi mici si este predata sistematic si personalizat. Cartea isi propune sa va invete:

  • sa stabiliti corect obiectivele de lucru
  • sa impartiti abilitati complexe in sarcini simple
  • sa aplicati concret strategii de predare
  • sa monitorizati progresul
  • sa adaptati metoda de lucru in functie de copil

Cartea “Abilitatile de autoservire la persoanele cu autism. O metoda sistematica de predare” se axeaza, in principal, pe cateva abilitati esentiale: mancatul, imbracatul, toaleta si igiena personala, care sunt necesare pentru independenta copilului acasa, la scoala si in comunitatea unde traieste.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *