Teoria motivationala in Analiza Tranzactionala: stimuli, strokuri, structurarea timpului

Workshopul cu tema „Teoria motivationala in Analiza Tranzactionala: stimuli, strokuri, structurarea timpului” se va organiza in zilele de 19-20 aprilie 2013, la Bucuresti.clockEric Berne o oferit o prin teoria sa motivationala posibilitatea unei intelegeri profunde a comportamentului uman, functiilor psihologice si comunicarii, o teorie care are la baza ideea ca toti oamenii sunt motivati de foamea de stimuli, de structura si de recunoastere (strokuri), aspecte care sunt dinamice interactive si interdependente.

Obiective:

  • facilitatarea identificarii filtrelor de strokuri si a modalitatilor de imbunatatire, in caz de nevoie si a directiilor recomandate in psihoterapie
  • facilitarea identificarii modalitatilor favorite de petrecere a timpului si a starilor eului cel mai active
  • identificarea relatiilor compensatorii intre foamea de structura, de stimuli si de recunoastere
  • stimularea constientizarii cu privire la propria dinamica motivationala si a identificarii ariilor neglijate
  • facilitarea dezvoltarii unui “psihoterapeut intern” si a unui plan de actiune in vederea unei mai bune impliniri a nevoilor

Inscrierea se faca pana pe data de 15 aprilie 2013, pe adresa cezara.at@gmail.com.

Detalii, www.analiza-tranzactionala-cezara.blogspot.ro.

PSIHOLOGIE.RO va recomanda:

mediu_297In volumul “Analiza tranzactionala in psihoterapie“, Eric Berne prezinta principiile de baza si radacinile psihanalitice ale analizei tranzactionale si referiri la viitoare dezvoltari teoretice si practice: studiul jocurilor psihologice. Pe langa expunerea teoretica a gandirii sale, Berne ilustreaza cum actioneaza practic analiza tranzactionala oferind numeroase exemplificari, scheme, diagrame si studii de caz.

O alta carte a intemeietorului Analizei Tranzactionale este “Ce spui dupa Buna ziua?“, in care demonstreaza cum se scrie in copilarie scenariul de viata. Eric Berne prezinta strategiile prin care individul poate depasi un scenariu nefericit pentru a-si construi unul dupa propriul plac. Puteti citi gratuit cateva pagini din “Ce spui dupa Buna ziua?“, aici – PsihoShop.ro!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *