Realitatea tulburarilor de alimentatie in Romania

Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii Titu Maiorescu, in colaborare cu Asociatia pentru Prevenirea si Tratarea Tulburarilor de Alimentatie (APTTA), organizeaza pe 16 aprilie (ora 10.00), in Bucuresti, seminarul cu tema „Realitatea tulburarilor de alimentatie in Romania”.appta_seminarObiectivul evenimentului este acela de a atrage atentia asupra problemelor de anorexie si bulimie nervoasa, care iau amploare si in Romania, si discutarea unei posibile organizari a un sistem de ajutor al persoanelor care sufera de aceste tulburari.

Medicii specialisti care vor sustine prezentari vor discuta efectul anorexiei si bulimiei nervoase, cum se poate cere ajutor si modul in care acest ajutor poate fi oferit.

Participa:

  • D-na Corina Ciobanu – Medic primar neuropsihiatrie infantila, Psihoterapeut – terapie adleriana; Presedintele APTTA
  • D-na nutritionist Sebestyen Luana – Medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice
  • Membri Asociatiei APTTA din Grupul de Suport

Detalii si inscrieri, aptta.ro.

PSIHOLOGIE.RO va recomanda:

mediu_1004Geneen Roth abordeaza in volumul “Cand mancarea tine loc de dragoste” o latura disfunctionala a tulburarilor alimentare, cea legata de faptul ca hrana ajunge sa inlocuiasca relatiile intime autentice.

Atat dieta, cat si mancatul excesiv pot fi aspecte ale problemelor emotionale.

Pe baza experientelor proprii, dar si a marturiilor participantilor la atelierele motivationale pe care le sustine, autoarea ofera cateva tehnici de eliberare de obiceiuri proaste alimentare si relationale pentru a ne satisface sanatos foamea fizica si afectiva.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *