Conferinta „Noutati in diversitatea Autismului” 2013

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania (ANCAAR), in parteneriat cu Universitatea Spiru Haret, Fundatia Romania de Maine organizeaza in Bucuresti, in zilele de 31 mai – 1 iunie 2013, Conferinta nationala cu participare internationala intitulata „Noutati in diversitatea Autismului”. bileManifestarea este in curs de creditare la Colegiul Psihologilor.

Programul conferintei include:

  1. prelegeri tematice despre noutatile din domeniul clinic: criteriile noi de diagnosticare a autismului din DSM-V, studiile de cercetare pe genetica, studiile clinice actuale si relevante in problematica autismului;
  2. prelegeri tematice privind abordarea terapeutica completa a persoanei cu TSA: prezentarea unor noi metode de interventie in autism si revizitarea metodelor clasice;
  3. workshopuri pe noile metode de interventie in autism;
  4. doua lansari de carte: o noua metoda de interventie terapeutica pentru copii si o autobiografie a unei persoane celebre cu autism.

Conferinta se adreseaza specialistilor care lucreaza in domeniul autismului, cadrelor didactice, familiilor persoanelor cu autism si anturajul acestora, studentilor si altor categorii de persoane interesate de domeniul autismului.

Detalii, autismancaar.ro.

mediu_937PSIHOLOGIE.RO va recomanda:

Interventia comportamentala clinica. Formarea in A.B.A.“, de Ghislain Magerotte si Eric Willaye, prezinta aplicarea ABA in tulburarile de dezvoltare sau in situatii de handicap sau inadaptare a copilului sau adolescentului.

Lucrarea abordeaza diferitele demersuri ale interventiei, pornind de la fixarea prioritatilor si a obiectivelor, la elaborarea programului de interventie pe baza unei ipoteze functionale, pana la aplicarea si evaluarea lui.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *