Program de Educaţie Parentală

Circle of Security International, în colaborare cu Laboratorul de Psihologia Dezvoltării, organizează un curs de informare despre programul de educație parentală „Circle of Security©”, care se va desfășura în perioada 14-17 octombrie 2014, la Cluj-Napoca. Programul este bazat pe teoria atașamentului şi rezultatele cercetărilor realizate în acest domeniu în ultimile decenii.

Cursul prezintă, prin exemple video, atât relaţia părinte-copil caracterizată de siguranţa relaţională, cât şi interacţiuni problematice. Programul de formare îşi propune să încurajeze părinţii şi toate cadrele de specialitate implicate în educarea copiilor să se focalizeze pe calitatea relaţiei afective şi nu pe controlul sau schimbarea comportamentelor şi pe construirea unei relaţii părinte-copil caracterizate de siguranţă. Puteţi urmări mai jos video-ul de prezentare al Programului de Educație Parentală ”Circle of Security”:

studyCursul va fi susţinut de profesorul Kent Hoffman, co-fondator al Circle of Security©, unul dintre cei trei terapeuţi din cadrul Marycliff Institute care au dezvoltat acest program. De-a lungul celor patru zile de training, programul îşi propune să ofere specialiştilor din domeniul dezvoltării copilului oportunitatea unică de a învăţa din vasta experienţă clinică a lui Kent Hoffman şi de a-şi dezvolta, alături de acesta, abilităţile necesare formării părinţilor.

Circle of Security Parenting Training© a fost tradus în spaniolă, italiană, japoneză, daneză, suedeză, norvegiană şi acum şi în română. În SUA, Australia, Japonia şi Norvegia, acest program a fost inclus în strategii naţionale de prevenţie şi intervenţie timpurie pentru copii.

La acest program sunt invitați să participe psihologi, consilieri şcolari, cadre didactice din creşe şi grădiniţe şi alţi specialişti implicaţi în consilierea părinţilor şi îngrijirea copiilor de vârste mici.

Costul cursului este de 275$ şi va include DVD-ul suport, manual cu instrucţiuni pentru formatori şi licenţa de utilizare a materialelor. Data-limită pentru înscriere este 15 septembrie 2014, iar înscrierea se face pe site-ul Circle of Security International – www.regonline.com.

Mai multe informații despre acest curs puteți găsi pe site-ul Laboratorului de Psihologia Dezvoltării – www.devpsychology.ro.

Alte detalii puteți afla de la:

  • Telefon: 0742.042.180 (psih. Oana Budacu); 0742.019.045 (psih. Andreea Peca)
  • E-mail: labpsihdezvoltarii@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *