Workshopul „Tehnicile proiective – psihodiagnostic si prognostic” se va desfasura in 10-11 mai, in Bucuresti. Formator este Dumitru Ivana, psiholog clinician, formator acreditat in psihoterapie analitica szondiana si presedinte al Asociatiei Szondi din Romania.
Workshopul este conceput intr-o maniera teoretico-practica prin care se urmareste familiarizarea, insusirea si utilizarea corecta a limbajului specific principalelor tehnici proiective folosite in clinica psihiatrica sau alte domenii de aplicare (psihoterapie; criminologie; expertize medico-legale; resurse umane; psihologie militara, siguranta si securitate nationala etc.).
Participantii vor avea ocazia sa invete:
- cum se aplica si se interpreteza corect principalele tehnici de psihodiagnoza proiectiva: Szondi, Lucher, Rorschach, Rosenzweig, TAT dar si derivatele lor;
- cum se evalueaza psihologic pacientii,
- cum se utilizeaza tehnicile proiective in clinica si terapia tulburarilor psihice sau alte domenii;
- cum se realizeaza un examen psihodiagnostic;
- cum se aleg procedurile corecte de relationare cu pacientul (clientul) in cadrul intalnirilor.
- cum se stabilesc si se mentine relatia de examinare cu pacientul (clientul);
- cum se imbinina tehnicile de cunoastere/observatie directa cu cele instrumentate testologic;
- cum se “manipuleaza” reactivitatea proprie si a pacientului in momentele critice de confruntare cu tendintele inconstiente;
- cum se dezvolta flexibilitatea si creativitatea in comportamentul de adaptare la situatii critice;
- cum sa-ti mentii tonusul optim si sa stimulezi responsivitatea subiectului pe parcursul sedintei de consiliere / psihoterapie prin tehnici de relaxare si de automotivare.
Workshopul este destinat pentru psihologi cu drept de libera practica, psihoterapeuti, masteranzi, psihiatri, studenti in anii terminali etc., cu solide cunostinte de psihopatologie, psihologie clinica, psihodiagnostic, psihiatrie.
Se acorda din partea Colegiului Psihologilor din Romania si a Asociatiei Szondi din Romania o diploma de participare echivalenta a 10 credite.
Taxa de participare este de 350 lei.
Inscrieri si informatii, www.leopoldszondi.ro sau info.szondi@gmail.com.