John Parr, din nou in Romania

In perioada 5-7 noiembrie, John Parr (PTSTA – Provisional Teaching and Supervising Transactional Analyst si Master Trainer PCM) va reveni in Bucuresti pentru a sustine a doua oara in Romania un seminar de prezentare a modelului PCM (Process Communication Model) – cu accent pe Comunicarea eficienta in afaceri. Seminarul este sustinut in limba engleza, fara traducere si se va desfasura la Hotel Intercontinental.

Taxa de participare este de 790 £. Pana pe data de 1 octombrie puteti beneficia de 10% reducere pentru achitarea taxei de participare in avans si de inca 5% reducere pentru inscrierea prin reteaua HR-Romania (catalina.cochinescu@hr-romania.ro). Termenul limita de inscriere este 5 octombrie.

Prima profesiune a lui John Parr a fost aceea de inginer electronist in Marina Regala Britanica. Mai tarziu a condus un centru rezidential pentru tratarea si recuperarea celor care au abuzat de narcotice, studiind in acelasi timp in cadrul departamentului de stiinte sociale al Southampton University. Dupa absolvire a lucrat in criminalistica si ulterior a condus numeroase departamente de resurse umane. In anii ’80 si-a inceput calificarile ca psihoterapeut, obtinand in acest domeniu o recunoastere profesionala internationala. A fost Presedinte al Asociatiei Europene de Analiza Tranzactionala si Vicepresedinte al Asociatiei Internationale de Analiza Tranzactionala. Este recunoscut international atat ca expert in Inteligenta Emotionala, cat si ca utilizator al Teoriei Atasamentului in managementul conflictelor. In urma specializarii coordonate de reputatul psiholog nordamerican Taibi Kahler, John Parr s-a calificat ca Master Trainer pentru “The Process Communication Model, Effective Communication in Business”, detinand licenta pentru Romania.

In cei opt ani petrecuti in tara noastra, John Parr a lucrat ca psihoterapeut, trainer si consultant organizational. El a contribuit la evolutia carierelor profesionale ale multor psihiatri si psihologi romani, prin coordonarea tuturor programelor de formare oferite de Centrul International de Analiza Tranzactionala (I.C.T.A.), recunoscute si avizate de Colegiul Psihologilor din Romania. John a avut un rol central in consolidarea comunitatii AT din Romania, mai ales prin sustinerea activitatii Asociatiei Romane de Analiza Tranzactionala (membra a Asociatiei Europene de Analiza Tranzactionala si a Federatiei Romane de Psihoterapie).

Despre PCM

Pentru descoperirea PCM (1971) dr. Taibi Kahler a primit in 1977 prestigiosul premiu stiintific “Eric Berne” si a fost onorat de specialisti clinicieni din cincizecisidoua de tari, modelul sau fiind considerat “cea mai semnificativa descoperire stiintifica din domeniul sau de psihologie”. In 1978, NASA a beneficiat de utilizarea PCM in recrutarea, plasarea si formarea profesionala a astronautilor, iar mai tarziu, presedintele Bill Clinton a folosit modelul pentru rafinarea discursurilor electorale. PCM a fost cercetat pe parcursul a treisprezece ani si experimentat cu succes in aplicatii din domeniile educatiei, afacerilor, politicii, vânzarilor, marketingului, religiei, medicinei, familiei si relatiilor personale – de peste o jumatate de milion de oameni de pe cinci continente, fiind apreciat si ca metoda de cunoastere, autocunoastere si dezvoltare personala.

Din programul seminarului:

 • Introducere in Procesul Comunicarii si exercitii
 • Inceperea unui Plan Personal de Interventie
 • Cele sase modele perceptuale si exercitii
 • Punctele forte ale celor sase Tipuri de Personalitate
 • Raspandirea demografica a celor sase Tipuri de Personalitate
 • Structura condominiumului celor sase Tipuri de Personalitate
 • Structura de Personalitate a fiecarui participant
 • Introducere in Stilurile de Management
 • Exercitii cu Partile de Personalitate
 • Transfer
 • Introducere in Nevoile Motivationale
 • Introducere in Distres
 • Simulare: Atingerea Consensului folosind concepte ale PCM
 • Dezvoltarea Planurilor de Management

Echipa HR Romania a realizat un interviu cu John Parr.

HR-Romania: Bine ati revenit in Romania! De data aceasta veniti cu un nou program. De ce tocmai PCM (The Process Communication Model)?
John Parr: Vizitez foarte des tara dvs pentru ca onorez contracte cu numerosi clienti importanti. De data aceasta am obtinut licenta PCM pentru Romania si mi-am propus sa demarez un proces de certificare a specialistilor de aici. Rezumand, as putea spune ca am planificat pentru aceasta toamna un workshop prin care sa ofer certificarile PCM si in Bucuresti.

HR-Romania: Va rog sa ne spuneti mai multe despre PCM. Care este diferenta dintre acest model si alte modele de comunicare?
John Parr: PCM este un model complet care iti arata cum sa intelegi si sa depasesti dificultatile aparute in comunicare prin recunoasterea foarte clara a tiparelor folosite de oameni care au tipuri de personalitate diferite. PCM este extrem de usor de invatat si de utilizat si constituie, in opinia mea, cel mai clar si accesibil model de comunicare. Este atat de simplu si de profund, incat poate fi considerat un instrument puternic in construirea unor relatii solide la locul de munca si in viata privata.

HR-Romania: Care pot fi obiectivele pentru un cursant in timpul acestui seminar?
John Parr:
Obiectivele acestor trei zile sunt de a intelege modelul PCM si de a-l aplica, imediat ce a fost finalizat seminarul. In acest mod cursantul va fi capabil sa-si optimizeze calitatea relatiilor pe care le stabileste cu ceilalti, reducandu-si problemele de comunicare si stresul.

HR-Romania: Care sunt sesiunile de training si certificare?
John Parr:
Dupa modulul introductiv de trei zile se va participa la un altul de zece zile, de tipul « train the trainer ». Apoi se va sustine examenul, care va fi urmat de o noua formare, de data aceasta mult mai avansata. In total, procesul necesar obtinerii statutului de formator (trainer) cuprinde sasespreprezece zile, fiind incluse in acest numar si cele din primul seminar.

HR-Romania: In termeni de nevoi, ce ne-ar atrage sa invatam, sa intelegem si sa exploram PCM-ul?
John Parr:
Primul si cel mai important pas este acela al invatarii metodei prin care te poti cunoaste mai bine. Poate fi exersat pana cand ajungi la nivelul la care iti este din ce in ce mai usor sa faci asta. Din clipa in care ajungi sa te intelegi, poti fi sigur ca va fi mult mai usor pentru tine sa-i intelegi si pe ceilalti. Cu ajutorul PCM invatam, pe baza a sase tipuri de personalitate, despre modul oamenilor de a percepe lumea si despre modul lor de a comunica (canalele de comunicare). De asemenea, invatam sa cunoastem tiparele de stres si metodele cele mai eficiente prin care sa le facem fata.

Detalii despre seminar si interviul integral cu John Parr, le gasiti pe http://www.hr-romania.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *