Asociatia Psihologilor si Medicilor din Romania organizeaza, in Bucuresti, incepand din 8 noiembrie, cursul de formare: “Psihologia si psihopatologia dezvoltarii. Metode si tehnici utilizate in psihologia clinica”.
Formarea se adreseaza: psihologilor care doresc sa-si desfasoare activitatea in domeniul clinic, celor care deja lucreaza in unitati sanitare sau asimilate, psihologilor clinicieni cu treapta de specializare practicant in supervizare, psihologilor care lucreaza in centre de plasament, locuinte protejate, celor care isi desfasoara activitatea in serviciile de asistenta sociala, psihologilor incadrati in centrele de sanatate mintala sau in sectiile de psihiatrie/neuropsihiatrie infantila/medicina interna/chirurgie/ oncologie/pediatrie/neurologie/pneumoftiziologie/infectioase/cabinete de planning familial etc., masteranzilor in psihoterapie, medicilor, profesorilor si educatorilor, studentilor la psihologie, psihopedagogie, medicina.
Obiective generale
- formarea psihologilor in specialitatea psihologie clinica;
- initierea participantilor la curs in utilizarea metodelor si tehnicilor de evaluare in domeniul psihologiei clinice;
- cunoasterea si folosirea metodelor si tehnicilor de interventie permise psihologului clinician de legea 213/2004/ norme de aplicare a legii privind exercitarea profesiunii de psiholog.
Obiective specifice
- sa isi formeze o viziune de ansamblu asupra dezvoltarii psihice: teorii, stadialitate, particularitati de etapa, relatia cu mediul, educatie, etc;
- sa isi insuseasca metodologia necesara evaluarii psihologice in diverse stadii de dezvoltare;
- sa aleaga si sa utilizeze in mod adecvat metodele de investigatie in psihologia clinica;
- sa isi contureze o viziune de ansamblu asupra psihologiei si psihopatologiei copilului, adolescentului, adultului, varstnicului;
- sa se familiarizeze cu metodele si tehnicile de interventie permise prin lege psihologului clinician.
Formatul cursului e constituit din 9 module a cate 10 ore modulul, cu o frecventa de desfasurare de 2 module la 2 luni, cu program de desfasurare in zilele de sambata si duminica.
Fiecare cursant va primi un certificat de absolvirea a cursului de “Psihologia si psihopatologia dezvoltarii. metode si tehnici de interventie utilizate in psihologia clinica”, creditat de CPR cu 20 credite – sectiunea educatie psihologica continua.
Lectorii implicati in cursul de formare sunt formatori supervizori acreditati de Colegiul Psihologilor din Romania Comisia de psihologie clinica si psihoterapie.
Inscrieri si detalii, la e-mail:aurorapsih@yahoo.com.