Saptamana Europeana a Familiei, la Iasi

Asociatia pentru Psihoterapia Familiei si Cuplului, APFC Iasi, anunta organizarea evenimentului international la Iasi „Saptamana Europeana a Familiei” cu participarea colaboratorilor si partenerilor din domeniul Educatiei, Sanatatii, Drept, ONG-uri, Autoritatilor Locale, fiind invitati  toti specialistii care asista individul si familia pentru cresterea calitatii vietii.

Complexul de evenimente se va desfasura pe parcursul a 4 zile, in perioada 29-31 mai 2009, la Iasi.

Scopul evenimentului il constituie promovarea de bune practici in psihoterapia de familie si cuplu, precum si cresterea vizibilitatii terapeutului de familie implicat in retea cu alti specialisti care asista familia – asistenti sociali, psihopedagogi, medici, preoti, avocati si juristi.

In cursul derularii conferintei, specialistii din domeniul consilierii psihologice si al psihoterapiei vor avea posibilitatea de a impartasi experiente referitoare la abordarea celor mai eficiente si recente tehnici de interventie terapeutica ce au ca scop sprijinirea procesului de vindecare atat la nivel individual, cit si de familie sau cuplu si vor crea un spatiu pentru articularea lor cu alte tipuride interventie.

Conferinta este deschisa studentilor, practicienilor din spatiul de interventie privat si public, cercetatorilor din invatamintul universitar, si tuturor celor interesati de cresterea impactului interventiilor terapeutice si de impunerea unui standard de calitate in oferirea de servicii de consiliere psihologica si psihoterapie.

Evenimentul cuprinde urmatoarea agenda:

Masa rotunda cu tema „Saptamana Familiei – Asistarea familiei, provocari si nevoi ale familiei in contextul actual”

Sesiune de comunicari stiintifice: „Saptamana Familiei – Servicii profesionale acordate familiei” care cuprinde 4 sectiuni:
•    Familie si psihoterapie
•    Familie si educatie
•    Familie si sanatate
•    Familia si asistenta specializata a familiei

Workshopuri – 31 mai:

1. Lucrul cu adolescentii si familiile lor, Hans Bom, Phd Clinical Psychologist, specializat in Terapia Sistemica, colaborator la Centrul de Consultatii si Expertiza (CCE), Olanda

2. Noi abordari in intelegerea si interventia violentei in cuplu si familie, Justine van Lawick, psiholog clinician si psihoterapeut, supervizor si trainer pentru Asociatia Olandeza pentru Terapia Cuplului si a Familiei (NVRG)

3. Iertarea – la granita dintre spiritualitate si terapie – viziunea sistemica, asist. univ. drd. Diana Laura Ciubotaru, psiholog principal in psihoterapia de familie si cuplu, asist. univ. drd. Adina Karner Hutuleac, psiholog principal in psihoterapia de familie si cuplu

4. Familia in contextul sistemului educational – abordare sistemica Mirela Claudia Dracinschi – manager educational, terapeut de familie, Cristian Petrescu – psiholog clinician, terapeut de familie

5. Tehnici de asistare a familiilor post-divort, Andreea Muraru psiholog clinician principal, terapeut de familie si cuplu, Cristian Petrescu psiholog clinician, terapeut de familie si cuplu

La adresa  www.apfc.ro puteti obtine detalii referitoare la inscrierea, elaborarea si prezentarea lucrarilor.

Informatii la e-mail: saptamanafamilieiapfc@yahoo.com.

Evenimentul va primi credite de la Colegiul Psihologilor din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *