Brosuri practice, cu tematica de Psihologia Muncii

Colegiul Psihologilor din Romania, Comisia de Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor editeaza un set de brosuri care sa acopere tematica aferenta pregatirii profesionale a psihologilor care activeaza in domeniile amintite.

Pornind de la modele si cercetari realizate de autori consacrati din domeniul Psihologiei Muncii si Industrial Organizationale, autorii au redus volumul urias de informatii disponibile in trei carti/brosuri accesibile celor ocupati, care insa au nevoie sa se pregateasca atat pentru profesia de psiholog, pentru treptele superioare de psiholog autonom practicant si supervizor dar si pentru munca efectuata zilnic in cabinetele particulare avizate unde situatiile sunt mult mai complexe si mai solicitante.

Sunt abordate teme precum:

  • Analiza muncii orientata pe post si pe detinatorulpostului;
  • Planificarea strategica a selectie de personal;
  • Construirea unei baterii de testare in selectia si evaluarea personalului;
  • Evaluarea psihologica a personalului;
  • Evaluarea performantelor Profesionale.

Prima brosura editata este „Analiza muncii si proiectarea fiselor de post”, de Horia D. Pitariu si Mihaela Chraif. Urmeaza sa fie editate „Selectia profesionala si evaluarea psihologica a personalului” si „Evaluarea performantelor profesionale”.

Achizitionarea acestor materiale este posibila de la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Laboratorul de Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor „Gh.Zapan”, sos. Panduri, nr. 90, persoana de contact prep. drd. Mihaela Chraif si Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, Catedra de Psihologie (str. Republicii 37), persoana de contact drd. Claudia Rus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *