(Re)Imprieteneste-te cu mancarea! Si cu tine insati

Daca atunci cand ar trebui sa simtim furie sau tristete, de exemplu, inlocuim emotiile cu o cutie plina cu bomboane sau cu orice alta mancare preferata, in cantitati de care sa nu fim prea mandri, ori, poate, cu un drum la shopping sau cu o sticla de alcool, inseamna ca intre emotii si mancare exista o legatura puternica. Ea poate determina aparitia kilogramelor in plus si neplacerile digestive.

1366_ninja_1Oamenii care sunt atenti la nevoile lor, la semnalele primite de la corp, care nu se tem sa simta emotii au sanse mai mari sa fie fericiti si sa traiasca o viata implinita, fata de ceilalti pentru care, de exemplu, un nod in gat este ignorat. Acestia din urma pot trai nefericirea si insuccesul.

Vestea buna este ca legatura dintre emotii si mancare poate fi rupta si asta este o conditie necesara pentru a trai o viata autentica. Despre cum putem rupe aceasta legatura dintre emotii si mancare gasim in cartea  ”(Re)Imprieteneste-te cu mancarea! Si cu tine insati”, de Elena Ceciu, un program de dezvoltare personala care se bazeaza pe Psihologia comportamentului alimentar (Food Psychology).

Cartea este organizata in sapte module, care abordeaza: relatia cu mancarea, dietele si kilogramele in plus intr-o viziune noua; cum putem rupe legatura dintre emotii si mancare; puterea metabolica a gandurilor si a emotiilor; sase elemente-cheie cu impact puternic asupra metabolismului; mesajele pe care trebuie sa le intelegem daca vrem sa slabim sau sa ne vindecam; de ce sa invitam placerea la masa si cum sa scapam de mancatul in exces si de cel compulsiv; “printesa sau regina” intr-o societate ca a noastra.

Cartea este presarata cu o multime de exercitii, exemple, experimente si idei de reflectat pentru a face lectura usoara si placuta. In plus, este insotita de un audiobook gratuit, unde informatia este abordata pe larg, in documente de tip audio.

Acest program de dezvoltare personala se adreseaza in primul rand femeilor, care doresc sa isi imbunatateasca relatia cu mancarea, sa descopere ce ingrediente lipsesc dietelor clasice pentru a avea succes, sa inteleaga legatura dintre cum mananca si succesul pe alte planuri (cariera, relatii, sexualitate, finante, dorinte, sperante), sa traiasca autentic.

”Daca atunci cand vrem sa slabim ne limitam la cauzele de suprafata ale provocarilor legate de mancare ‒ vreau sa slabesc cinci kilograme pentru ca nu ma mai incap pantalonii ‒, e posibil, intr-adevar, sa slabim urmand o dieta si facand sport. Dar, cel mai probabil, vom reveni curand la aceeasi greutate (probabil, in 1-2 ani). Pentru rezultate durabile, pe termen lung, trebuie sa exploram mai in adancime, identificand adevaratele cauze ale kilogramelor in plus ‒ poate vreau sa slabesc 5 kg pentru ca, de fapt, m-am ingrasat tot mancand de fiecare data cand ma certam cu prietenul, cu care, de altfel, nu ma prea potrivesc…”, Elena Ceciu.

Cartea „(Re)Imprieteneste-te cu mancarea! Si cu tine insati”, impreuna cu audiobookul, este distribuita exclusiv prin magazinul online psihoshop.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *