Diferenta de sex: abordare relationala a problemei genului

Irène Théry, sociolog francez, sustine pe 18 februarie, la ora 19:00, conferinta cu titlul „Diferenta de sex: abordare relationala a problemei genului”, la Institutul Francez din Bucuresti (bd. Dacia nr. 77).

Conferinta va fi sustinuta in limba franceza si face parte din ciclul de seminarii si conferinte „L’Europe: nouveaux enjeux, nouvelles recherches”, un program de colaborare intre Institutul Francez din Bucuresti, Fondation Maison des Sciences de l’Homme, Paris si New Europe College.

Cine suntem, de fapt? Barbat? Femeie? Barbat într-un corp de femeie sau femeie intr-un corp de barbat ? Sexul este cel care ne determina identitatea? Pentru a intelege problemele legate de identitate pe care le ridica noile reguli în aliante si inrudiri, o noua modalitate de interpretare a diferentei intre sexe demonstreaza ca societatea este cea care ne atribuie roluri masculine si feminine. Nu esti barbat sau femeie; de fapt, te comporti ca un barbat sau ca o femeie. Sau, cel mai adesea,  ca partener al unei vieti sociale, ca o fiintă apartinand speciei umane – mascul sau femelă -, a unei specii naturale pastratoare a valorilor umane. Prin reinterpretarea miturilor societatilor noastre individualiste, se deschid noi perspective in fata permanentei noastre cautari democratice a egalitatii intre sexe.

Informatii, la telefon: 021.316.38.36.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *