Evaluarea clinica a copilului

Cursul „Evaluarea clinica a copilului cu ajutorul testului Fabulele Duss si al testelor de Aperceptie Tematica pentru copii” este organizat de Asociatia Romana de Psihodiagnoza Proiectiva, in Bucuresti.

Cursul este destinat pihologilor clinicieni, psihologilor scolari, psihologilor interesati de evaluarea clinica a copilului.

Inscrierea se va face in functie de nivelul de motivatie al solicitantilor si  numarul locurilor disponibile. Se pot inscrie 14 cursanti la o grupa de formare.

Obiectivele cursului:

  • Cunoasterea si intelegerea principiilor teoretice si aplicative ale tehnicilor  de aperceptie tematica pentru copii: Patte Noire si C.A.T. si al Fabulelor DUSS.
  • Instrumental – aplicative:
  • Cursantii isi formeaza  deprinderi de baza necesare aplicarii si interpretarii tehnicilor  proiective prezentate.
  • Cursantii  isi exerseaza abilitatile de interpretare cu ajutorul unor studii de caz clinice.
  • Antrenarea unei atitudini profesioniste in  momentul aplicarii si interpretarii tehnicilor proiective.
  • Focalizarea pe eliminarea reactiilor contratransferentiale ale evaluatorului in diferite faze ale aplicarii si interpretarii tehnicilor proiective.

Cursantii vor primi un certificat acreditat de catre Asociatia Romana de Psihodiagnoza Proiectiva si Colegiul Psihologilor din Romania.

Sunt prevazute 20 de ore ce implica atat transmiterea unor notiuni teoretice cat si exercitii practice de interpretare a unor studii de caz.

Taxa de participare este de 100 de euro pentru  20 ore de formare si materilele teoretice si aplicative.

Perioadele de sustinere a workshopului:

  • 20 – 22 februarie
  • 19 – 21 iunie

Dr. Elena Otilia Vladislav, psiholog clinician principal, Lector Univ. la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Sectia Psihologie, Universitatea Bucuresti.

Tematica

Prima parte: Prezentarea teoretica a interviului clinic, anamnezei si observatiei clinice a copilului si familiei. Se va folosi jocul de rol pentru exersarea ablitatilor de a realiza un bun interviu clinic.

Partea a doua: Tehnicile proiective de desen: Testul Desenul Omuletului, Testul Casa-Copac-Persoana, Testul Desenul Familiei –  prezentare teoretica si aplicatii practice cu ajutorul studiilor de caz.

Partea a treia: Testul Mainii – prezentare teoretica si aplicatii practice cu ajutorul studiilor de caz.

Partea a patra:
Cursantilor li se ofera rezultatele evaluarii cu mai multe tehnici proiective a unor copii cu diferite tulburari emotionale si de comportament. Cursantii vor putea sa isi exerseze abilitatile interpretative si capacitatea de a sintetiza ipotezele interpretative intr-un raport final de evaluare.

Inscrieri: elenavladislav2@yahoo.fr.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *