Evaluarea clinica a adultului si varstnicului

Workshop „Evaluarea clinica a adultului si varstnicului cu ajutorul tehnicilor proiective de desen si testul Bender-gestalt” este organizat de Asociatia Romana de Psihodiagnoza Proiectiva, in perioada 27-29 martie si in perioada 29-31 mai.

Cursul este destinat psihologilor clinicieni, psihologilor interesati de evaluarea clinica a adultului si varstnicului.

Obiectivele cursului:

  1. Cunoasterea si intelegerea principiilor teoretice si aplicative ale tehnicilor proiective de desen utilizate pentru evaluarea psihologica la adult si varstnic (Desenul Arborelui, Testul Fetei, Desenul interiorului corpului) si Testul Bender-Gestalt.
  2. Formarea unor deprinderi de baza necesare aplicarii si interpretarii tehnicilor  proiective prezentate.
  3. Exersarea unor abilitati de interpretare cu ajutorul unor studii de caz.
  4. Antrenarea unei atitudini profesioniste in  momentul aplicarii si interpretarii tehnicilor proiective.
  5. Focalizarea pe eliminarea reactiilor contratransferentiale ale evaluatorului in diferite faze ale aplicarii si interpretarii tehnicilor proiective.

Cursantii vor primi un certificat acreditat de catre Asociatia Romana de Psihodiagnoza Proiectiva si Colegiul Psihologilor din Romania.

Sunt prevazute 20 de ore (3 zile consecutive) ce implica atat transmiterea unor notiuni teoretice cat si exercitii practice de interpretare a unor studii de caz clinice.

Taxa de participare este de 100 de euro pentru 20 ore de formare si materialele teoretice si aplicative.

Formator este drd. Rozeta Draghici, psiholog clinician principal, supervizor in psihologie clinica, stagiu de documentare in Franta, cadru universitar asociat.

Tematica:

  • Prima parte: Teste de desen (Desenul Arborelui, Testul Fetei, Desenul interiorului corpului) – prezentare teoretica si aplicatii practice cu ajutorul studiilor de caz clinice.
  • Partea a doua: Testul Bender-Gestalt ca instrument clinic si proba proiectiva pentru adulti si varstnici – conceptia gestaltista si aplicatii practice cu ajutorul studiilor de caz clinice.
  • Partea a treia: Cursantilor li se ofera rezultatele evaluarii psihologice cu mai multe tehnici proiective de desen a unor persoane de varsta a doua si a treia cu diferite trasaturi de personalitate si aspecte psihopatologice si disfunctionale. Cursantii vor putea sa isi exerseze abilitatile interpretative si capacitatea de a sintetiza ipotezele interpretative intr-un raport final de evaluare.

Inscrieri, la e-mail: rozetadraghici@yahoo.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *