American Journal of Psychotherapy

A aparut numarul 3 din publicatia de specialitate „American Journal of  Psychotherapy”.

Din cuprins:

Rezultatele psihoterapiei in 40 de ani de practica privata (Paul W. Clement, Ph.D., ABPP)

Dintre 1969 de pacienti consultati de un psiholog clinician pe parcursul a 40 de ani de practica privata, in momentul analizarii datelor rezultatelor psihoterapiei, 1374 fie erau in tratament, fie incheiasera tratamentul si toate aceste cazuri oferisera date asupra rezultatelor terapiei.

E-mail si psihiatrie: cateva perspective psihoterapeutice si psihanalitice (C.G. Bhuvaneswar, M.D., T.G. Gutheil, M.D.)

In acest articol, luam in considerare utilizarea e-mailului in psihoterapie si impactul asupra experientei terapiei atat pentru pacient cat si pentru clinician. Discutam in detaliu potentialul de compromitere a limitelor prin utilizarea e-mailului si modul in care e-mailul poate submina alianta terapeutica si cultivarea empatiei.

A da sens greselii: o perspectiva asupra originilor si tratamentului perfectionismului (Thomas S. Greenspon, Ph.D., LP, LMF)

Cercetarile asupra perfectionismului au lasat in general fara raspuns intrebarile despre istoria dezvoltarii sale si despre semnificatia pe care o are trairea lui. O vinieta clinica ilustreaza o abordare psihodinamica contemporana a raspunsului la aceste intrebari si o abordare terapeutica utilizata pentru a depasi perfectionismul si efectele sale impovaratoare asupra indivizilor si relatiilor intime. Progresele teoretice din psihologia relationala contemporana, alaturi de experienta clinica a autorului ca psihoterapeut si consilier parental ofera materialul-sursa.

Atasament, reglare afectiva si sincronie mutuala in psihoterapia adultului
(Thomas S. Greenspon, Ph.D., LP, LMFT Shelley Dales, M.C,.Paul Jerry, Ph.D.)

Acest articol examineaza teoria atasamentului in contextul biologiei reglarii afectelor si a convergentei acestora in procesele terapeutice. Ca urmare a progreselor recente in intelegerea modului in care creierul/mintea/corpul bebelusului sunt structurate de catre primele experiente sociale ale sale, scopul acestei investigatii este acela de a extrage acele mecanisme primare care largesc capacitatile reglatorii si adaptative si astfel de a reconsidera aplicarea lor in cadrul relatiei terapeutice.

„American Journal of  Psychotherapy”
Traducere din limba engleza de Simona Reghintovschi
Nr. de pagini: 184
Pret: 28 lei, doar pe http://psihoshop.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *