O psihanaliza: De ce?

Volumul „O psihanaliza: De ce?”, aparut la editura Fundatiei Generatia, este scris de Roger Perron, care este psiholog clinician si psihanalist. Este membru titular al Societatii psihanalitice din Paris.

Ce este psihanaliza? Unii vorbesc despre ea ca despre o revolutie, altii spun ca este o falsa stiinta, de altminteri depasita de tehnici mai moderne; pentru unii ea face miracole, pentru altii este o urzeala de iluzii nefaste. Si cine sunt psihanalistii? Daca ma duc sa vorbesc cu unul, la cine o sa nimeresc? Va trebui, intr-adevar, sa spun tot? Iar el ce o sa-mi spuna? Cum se petrece o psihanaliza? E adevarat ca nu vorbesti acolo decat despre sex? Si transferul, ce e asta? Oare nu risc o alienare mai rea ca orice? Si de ce ar trebui sa platesc pentru asta? Sunt parintii intotdeauna vinovati, oare? Toate aceste intrebari sunt intemeiate si gasesc in aceasta lucrare raspunsuri clare, scurte si la obiect.

O carte ce trebuie deschisa pentru a intelege mai bine un domeniu fundamental al stiintelor umane care a marcat secolul al XX-lea si pentru a cunoaste fundamentele si caracteristicile unei cure psihanalitice.

„O psihanaliza: De ce?”

De Roger Perron
Editura Fundatiei Generatia
Pret: 24 lei, doar pe PsihoShop.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *