Interventii de baza cognitiv-comportamentale pentru copii, adolescenti si varsta a treia

Prof. univ. dr. psiholog Daniel David, Presedintele Asociatiei de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale din Romania, impreuna cu Societatea Civila Profesionala de Psihologie Nica & Boistean, organizeaza in Bucuresti, in perioada 10 -12 aprilie, cursul de formare continua: ā€˛Interventii cognitiv-comportamentale pentru copii, adolescenti si varsta a treia. Fundamenteā€¯.

Obiectivul cursului este familiarizarea cursantilor cu tehnicile de interventie psihologica si psihoterapeutica, precum si asigurarea unui bagaj de cunostinte declarative si procedurale care sa ii faca apti pentru o activitate eficienta in dezvoltarea si optimizarea umana, tratamentul psihologic si ameliorarea tulburarilor psihice si psihosomatice.

Cursul se adreseaza profesionistilor din domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice, psihiatriei sau consilierii psihologice care desfasoara activitati de interventie psihologica, in cazul copiilor si/sau adultilor. De asemenea cursul se adreseaza psihologilor atestati in alte domenii (ex. muncii, organizational, transporturi, aparare, educatie etc.), care utilizeaza tehnici de interventie psihologica de baza in activitatea lor profesionala.

Vor fi prezentate intr-o maniera pragmatica o gama larga de tehnici si proceduri:

  • modificare comportamentala
  • restructurare cognitiva
  • rezolvare de probleme
  • management al stresului prin mecanisme de coping si tehnici de relaxare
  • negociere si management al conflictului
  • luarea deciziilor
  • comunicare si autocontrol emotional si comportamental.

Cursul este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, psihologii cu atestat de libera practica urmand sa primeasca 15 credite profesionale. Alaturi de psihologi pot participa studenti si alti specialisti, fara a primi insa credite. La finalul cursului, in urma evaluarii scrise a cunostintelor teoretice si abilitatilor practice dobandite, se va elibera un certificat de absolvire pentru psihologii cu atestat de libera practica sau adeverinta de participare pentru cursantii neatestati.

Informatii si inscrieri, la e-mail: office@nica-boistean.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *