Interventii prin Terapia prin Joc si prin Dramaterapie asupra copiilor si adultilor abuzati sexual

Asociatia de Terapie prin Joc si Dramaterapie din Romania organizeaza Conferinta Internationala “Construirea de Punti – Interventii prin Terapia prin Joc si prin Dramaterapie asupra copiilor si adultilor abuzati sexual”, in zilele de 2 si 3 octombrie, la Brasov. Lectori la aceasta conferinta vor fi Dr. Sue Jennings, Dr Eileen Prendiville, Larry Galloway, Ruth Watson, Echipa Impart.

Colegiul Psihologilor acorda 10 credite participantilor la conferinta.

Prezentari

  • Intelegerea si Intampinarea Nevoilor Familiei in urma Dezvaluirii Abuzului Sexual asupra Copilului – Eileen Prendiville.

Pentru a raspunde adecvat nevoilor copiilor si familiilor dupa dezvaluirea abuzului sexual asupra copilului, este esential sa intelegem clar dinamica abuzului, impactul sau asupra copilului, problemele pe care le cauzeaza familiei si interventia necesara. Este necesar sa intelegem criza care urmeaza pentru familie, sa gasim moduri de a ii sprijini pentru a incepe sa depaseasca trauma pe care au experimentat-o si sa ii asistam in calatoria de vindecare.

  • “Povestirea a ceea ce este de nepovestit prin intermediul jocului” – rolul terapiei prin joc in lucrul cu victimele abuzului sexual.- Larry Galloway

Prezentarea are la baza o inregistrare in imagini a incercarii unei adolescente de a face fata abuzului sexual din copilaria sa.

  • “Vreau doar sa merg acasa… lucrul cu femeile traficate” – Sue Jennings

Sute de femei dispar in fiecare an pentru a fi vandute ca sclave sexuale pe piata internationala. Aceasta prezentare priveste contextul si interventia adecvata prin dramaterapie pentru a sprijini femeile, in scopul normalizarii

  • “Unde se ascund monstrii?” – Ruth Watson

Prezentare de caz privind interventia prin terapie prin joc cu un copil care este confuz cu privire la sexul sau si care prezinta comportament sexualizat dupa un abuz sexual timpuriu.

Ateliere

  • Procesul de Terapie prin Joc pentru copii care au experimentat abuzul sexual – Eileen Prendiville

Acest workshop va da participantilor oportunitatea de a explora in detaliu dificultatile care apar dupa dezvaluirea abuzului sexual asupra copilului si de a obtine o intelegere mai profunda a interventiilor terapeutice care sunt de ajutor si a factorilor care trebuie sa fie luati in considerare inainte de inceperea terapiei cu copilul

  • “Sa invatam sa zburam din nou…” – Sue Jennings

Un atelier practic care se concentreaza asupra lucrului corporal pentru a ajuta oamenii sa re-experimenteze stadiile dezvoltarii lor de la copil la adult. Vom vedea cum o abordare prin corporalitate ne permite sa “re-experimentam” si sa “re-aranjam stadiile” fara sa fie nevoie sa “re-gresam”.

  • “Corpul meu-eu insumi” – Larry Galloway

Prin folosirea bandajelor ghipsate pentru modelarea corpurilor, acest atelier arata cum copiii isi pot schimba imaginea de sine si pot construi o atitudine mai pozitiva fata de ei insisi, in special dupa abuzul sexual.

  • “Tehnici de stimulare prin arte combinate” – Echipa Impart

Workshopul contine jocuri de prezentare, miscare naturala si miscare folosind materiale auxiliare, jocuri de mimica, exercitii muzicale, colaj in timp limita,  incheiere, cantec de ramas bun. Acestea sunt cateva dintre tehnicile pe care participantii vor avea ocazia sa le experimenteze direct.

Taxa de inscriere este de 70 de euro, iar studentii, angajatii al DGASPC, profesorii platesc 55 euro.

Detalii, la e-mail: ion_as@yahoo.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *