Nu aveam nici timp si nici prea multa ardoare de a (mai) face voluntariat. Asociam acest cuvant anilor de liceu, perioadelor de tabere cu Consiliul Local sau usilor inchise, cand alergam dupa fonduri pentru diferite cauze. Dar CharityGift.ro este diferit si, de aceea, mi s-a parut o idee buna sa ma alatur echipei acestui proiect de voluntariat 100%.
Site-ul www.charitygift.ro este primul magazin online din Romania dedicat responsabilizarii sociale individuale, la care lucreaza voluntari din Bucuresti, Sibiu, Iasi, Timisoara, Constanta, precum si din alte orase ale tarii. Ideea acestui proiect a fost de a transforma actele de caritate din actiuni cu caracter exclusivist, in activitati uzuale, la care poate avea acces oricine, oricand, singura conditie fiind conexiunea la Internet.
De la carti si bijuterii, pana la jucarii, accesorii si produse hand-made, CharityGift.ro este magazinul perfect pentru oricine are de facut un cadou pentru familie, prieteni, angajati si chiar parteneri de afaceri. Ceea ce este insa desoebit la acest magazin e ca fiecare produs vandut ajuta intotdeauna pe cineva. Asta pentru ca orice lucru cumparat de pe site contine o donatie pe care furnizorul se angajeaza sa o faca pentru cauza sau fundatia pe care acesta a ales sa o sustina, fara a creste pretul produsului fata de cel pe care il gasiti in magazinele traditionale. Procentele incep de la 5% si pot reprezenta chiar valoarea totala a produsului. Descrierea fiecarui produs contine informatii despre valoarea donatiei si beneficiarul acesteia.
De donatiile rezultate din vanzarea produselor comandate beneficiaza fundatii precum Centrul de Ingrijiri Paliative „Sfanta Irina”, care acorda asistenţa medicala, sociala, psihologica si spirituala bolnavilor de cancer si leucemie aflaţi in stadiu avansat, sau Fundatia Sf. Dimitrie, care ajuta persoanele cu handicap. Acesta sunt doar doua dintre cele peste 35 de fundatii care asteapta ajutorul nostru.
“Peste ani si ani, cand eu si baietelul meu vom fi intrebati ce varsta avem, oamenii se vor pripi sa socoteasca, in gand, diferenta “magica”, cea care spune varsta pe care o aveam eu cand am devenit mamica. Da, la 23-24 de ani, sunt ceea ce se poate incadra astazi sub tipologia de “mamica tanara”, care nu a scapat si nici nu va scapa de prejudecatile celor din jur. Am vrut sa incep prin a descrie unde am lucrat, ce scoli am absolvit si ce burse am avut prin strainatate, dar mi-am dat dat seama ca unica si cea mai de pret realizare din CV-ul meu este baietelul meu, iar cele mai bune referinte sunt zambetele lui de dimineata.” – Bianca Dima