Grupul de formare in psihodrama psihanalitica debuteaza in data de 20 februarie 2010, la Bucuresti.
Cum functioneaza o familie? Dar un cuplu? Dar un grup dintr-o firma? Toate au la baza legatura care se stabileste intre doua sau mai multe persoane.
Psihanaliza legaturilor este creata de Enrique Pichon Riviere in anii `70 si reuneste doua concepte cheie aparent imposibil de relationat – relatia de obiect (Melanie Klein) si teoria comunicarii sociale a lui Mead.
Terapia Familiala Psihanalitica este metoda de interventie bazata pe ascultarea legaturilor prin care se permite familiilor sa isi realizeze legaturile din punct de vedere tehnic (comunicarea directa, a scopurilor, a actiunilor) si din punct de vedere fantasmatic.
Psihodrama este modalitatea formativa prin care un grup se poate relationa. Grupul are in vedere atat persoane care sunt in interes personal cat si cele care isi doresc participarea din punct de vedere didactic.
Grupul se bazeaza pe principiile teoretice formulate de Scoala Argentiniana (Pichon Riviere, Bleger) si ale Scolii Franceze (Anzieu, Kaes, Pontalis).
Grupul este organizat de Asociatia Apsylien si este condus de psihoterapeut Claudiu Ganciu. Psiholog Claudiu Ganciu este psihodramatist si formator asistent in cadrul Asociatiei Apsylien – ”Association de la psychanalyse des liens”.
Inscrierile pentru grup se adreseaza:
- Persoanelor interesate de terapia lor si de cunoasterea legaturilor personale, familiale, de cuplu si grup.
- Psihodramatistilor de factura clasica, moreniana care intentioneaza o largire a ariei de interventiei, a luarii in calcul a campului transfero – intertransferential.
- Studentilor la facultatile de profil, interesati de psihanaliza legaturilor ca metoda terapeutica, formativa si clinica.
- Psihologilor, psihoterapeutilor, psihopedagogilorcare intentioneaza o formare in terapie familiala, de cuplu sau grup (Terapie Familiala Psihanalitica, psihanaliza de cuplu, psihodrama clasica, psihodrama analitica).
- Terapeutilor de diferite orientari care doresc sa isi faca o imagine despre psihanaliza legaturilor, despre scoala franceza reprezentata de Rene Kaes si Didier Anzieu si de cea sud-americana reprezentata de Enrique Pichon Riviere si Bleger.
Grupul se intalneste lunar in weekend, sambata si duminica. Programul de lucru in zilele mentionate este 9:00 – 12:00 si 13:30 – 16:30.
Taxa de inscriere este de 100 lei si se achita in momentul interviului.
Taxa de participare este de 180 lei/sesiune.
Programare interviu: Claudiu Ganciu – 0722.453.906 sau cpap.claudiu@gmail.com.