Asociatia de Terapie de Familie Bucuresti va invita la un eveniment special pentru toti cei care lucreaza cu familiile aflate in dificultate – „Abordarea colaborativa: o schema de lucru practica in terapia de familie”, workshop sustinut de William Madsen, la Bucuresti, in zilele de 11-12 martie.
Cursul se adreseaza tuturor specialistilor in domeniul psihoterapiei, psihologilor si consilierilor, asistentilor sociali, celor care doresc sa-si imbunatateasca practica psihoterapeutica si de consiliere, indiferent de scoala careia apartin si specialistilor care lucreaza cu familiile, celor care lucreaza in directii si departamente de protectie a familiei si copilului, precum si profesionistilor care lucreaza cu copiii si familiile acestora.
William Madsen, Ph.D, este psiholog, consilier, terapeut, trainer si Director fondator al Proiectului de Servicii Centrate pe Familie (Family-Centered Services Project), Cambridge, Massachusetts. Sustine training-uri in SUA si in alte tari si ofera consiliere privind abordarile colaborative de suport si dezvoltarea structurilor si a culturilor organizationale care sprijina lucrul cu familiile. Proiectul Servicii Centrate pe Familie, pe care l-a creat, este un proiect de schimbare organizationala destinat sa ajute comunitatile si agentiile de stat sa dezvolte structuri institutionale si culturi organizationale care sa sprijine practica centrata pe familie, printr-o combinatie de training, consiliere dar si prin coaching si asistenta tehnica. Este autor al unor numeroase articole si al cartii Terapia colaborativa cu familiile supuse unui stres multiplu (Collaborative Therapy with Multi-Stressed Families-2nd Edition). De asemenea, lucreaza la cea de-a doua lui carte, Helping: Towards More Supportive Services, care prezinta o schema de lucru practica pentru cei care lucreaza cu familiile, managerii de caz si lucratorii cu studii medii.
Pentru informatii suplimentare despre activitatea lui William Madsen consultati site-ul www.family-centeredservices.org.
Acest workshop ofera o harta flexibila de operare cu principii centrate pe familie in practica de zi cu zi, inspirandu-se din metoda interviului motivational, din ancheta calitativa, din terapiile centrate pe solutie si terapia narativa.
Workshopul scoate in evidenta o schema de lucru practica ce contine cinci pasi, care sa ajute familiile sa aiba viata pe care membrii lor o doresc, sa rezolve problemele care persista si sa schiteze strategii proactive prin care acestea sa faca fata dificultatilor, la nivelul comunitatii din care familia face parte.
La sfarsitul workshopului participantii vor sti:
- sa examineze importanta atitudinii pe care o au in relatia cu clientii
- sa aplice principii de lucru care ii pot ajuta sa raspunda flexibil la situatii clinice neprevazute
- sa utilizeze un sistem de intrebari care sa acceseze abilitatile familiei si invatarea pentru a-i ajuta pe clienti sa devina mai eficienti
Informatii si inscrieri:
- Simona Preda, tel. 0745.187.845, e-mail: simona_preda05@yahoo.com
- Oana Pescaru, tel 0723.532.202, e-mail: oanapescaru@yahoo.com
Taxa de participare este de 430 lei, daca inscrierea se face pana la data de 15 februarie si 500 lei daca inscrierea se face pana la data de 10 martie.
Workshopul va fi acreditat de catre Colegiul Psihologilor.