A treia Conferinta Nationala de Psihogeriatrie, cu participare internationala, cu tema “Diagnosticul Sperantei”, va avea loc la Piatra-Neamt, intre 1-3 octombrie.
Manifestarea este creditata de Colegiul Psihologilor din Romania si Colegiul Medicilor din Romania, Ordinul Asistentilor Medicali din Romania.
Organizatori sunt Universitatea “Petre Andrei” din Iasi si Societatea Romana Alzheimer.
Conferinta se adreseaza in special medicilor, psihologilor, asistentilor sociali si asistentilor medicali, fiind creditata de organizatiile profesionale. De asemenea, Conferinta este deschisa tuturor specialistilor ce lucreaza in context socio-medical, precum si varstnicilor interesati de “arta imbatranirii“. Sunt asteptati sa participe studenti si absolventi ai universitatilor de psihologie, asistenta sociala, medicina si ai scolilor postliceale sanitare cu preocupari asupra modului in care se pot implica in sprijinul celor aflati la varsta senectutii.
Conferinta este structurata pe doua sectiuni, precedate de lucrarile in plen sustinute de personalitati de seama in medicina, psihologie, asistenta sociala, parte dintre ei fiind membrii ai Academiei Romane de Stiinte Medicale, profesori universitari, sefi de clinici etc. Cele doua sectiuni, in care vor fi prezentate lucrarile inscrise la Conferinta, sunt:
- Sectiunea medicala
- Sectiunea psihologie, asistenta sociala
In vederea inscrierii cu lucare la sectiunile „Medicala” si „Psihologie si Asistenta Sociala” este necesar sa completati si sa trimiteti prin e-mail Formularul de inscriere pe adresa alz_neamt@yahoo.com.
Lucrarile vor fi prezentate sub forma de comunicari stiintifice in cadrul sectiunilor, iar rezumatul lor cuprinzand titlul si numele autorului, institutia la care lucreaza, (completate in Formularul de inscriere) vor fi comunicate pe adresa alz_neamt@yahoo.com pana la data de 25 septembrie 2010.
Participantii vor avea posibilitatea de a cunoaste si valorile culturale nemtene reprezentate de costumul, dansul si cantecul popular, precum si o parte din traditiile si specialitatile culinare specifice locurilor .
Taxa de participare este de 150 lei si include mapa Conferintei, participarea la sectiunile Conferintei, programul social, participarea la seara traditionala, spectacol artistic, Diploma de Participare cu credite.
Taxa de participare la workshop este de 30 lei sau 50 lei participarea la doua workshopuri.
Studentii la specializarile psihologie, asistenta sociala, medicina, sociologie, specialistii in alte domenii; kinetoterapie, masaj, terapii alternative etc. vor achita o taxa de participare de 50 lei ce include participarea la plenul si sectiunile Conferintei, pauzele de cafea, programul social, atribuirea Diplomelor de Participare.
Varstnicii beneficiaza de acces gratuit la prezentarile in plen si pe sectiunile de specialitate „medicala”, „psihologie, asistenta sociala” (in limita locurilor disponibile).
Pentru detalii si informatii suplimentare
- 0748 -111635 – lect. univ. drd. Marta Vicol
- 0740 – 589747 – asist.univ.drd. Romeo Panaintescu
- E-mail: alz_neamt@yahoo.com