Program Formativ in Psihoterapie Adleriana in Bucuresti

Programul formativ de baza (formare initiala) in psihoterapie adleriana este organizat de Institutul de Psihologie si Psihoterapie Adleriana. Interviurile pentru curs vor avea loc pe 28 septembrie 2011, cursul urmand sa inceapa in octombrie 2011.

Obiectivul general al cursului consta in obtinerea competentei in practicarea psihoterapiei adleriene/individuale in concordanta cu reglementarile Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatiei Europene de Psihoterapie si Federatia Romana de Psihoterapie.

Formatorii supervizori:

  1. Ramona Covrig – ramona_covrig@yahoo.com
  2. Elena Serban   – elena.serban.ippa@gmail.com
  3. Anda Pacurar – anda_pur@yahoo.com

Formarea de baza in psihoterapie dureaza min. 2 ani si jumatate si cuprinde aprox. 25 module obligatorii, la care se pot adauga optiunale. Un modul costa 90 euro. Pentru primul nivel sunt necesare 150 ore de dezv personala (terapie personala min 60 ore, dezv personala de grup, dezv personala in grupuri mici) pana la nivelul de psiholog-psihoterapeut cu practica sub supervizare (certificatul se elibereaza conform legii psihologului Legii 213, la min. 2 ani de la obtinerea licentei in psihologie). Dupa obtinerea certificatului de psihoterapeut cu practica sub supervizare se continua cu supervizare si practica clinica – min 650 ore (min 2 ani). Dezvoltare personala – min. 100 ore in paralel cu programul de supervizare si practica clinica.

Cursurile au loc in weekend (modul de 16 ore, sambata si duminica de la 10-18) sau in timpul saptamanii (3 ore pe saptamana pana la implinirea a 16 ore; un modul inseamna 16 ore; grupul de marti de la 14-17, grupul de miercuri de la 17-20).

Dosarul de inscriere trebuie sa cuprinda:

– diploma  de licenta in copie legalizata ( pentru cei ce nu au primit inca diploma, pot prezenta la inscriere adeverinta de absolvire cu nota de admitere consemnata, cei care sunt studenti pot aduce adeverinta de student)
– CV
–  doua poze
– certificat de sanatate mintala
– certificat de nastere, casatorie, adeverinta medicala
– un dosar plic sau dosar de plastic

Metoda de selectare este interviul ,,fata in fata’’ cu solicitantul de program (se va analiza programul si se vor clarifica toate intrebarile,interviul de evaluare va consta in prezentarea documentelor necesare care demonstreaza desfasurarea procesului sau de formare, se va evalua baza teoretica prin informatii privind experienta in domeniu, dupa finalizarea dosarului de admitere si a interviului de evaluare se ia decizia daca solicitantul este corespunzator pentru programul de pregatire).

Taxe:

  • Taxa de interviu : 50 lei
  • Taxa de inmatriculare: 50 lei
  • Taxa scolarizare/curs : 90 euro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *