Virginia Satir, despre terapia familiei

Puteti urmari in video-ul urmator o scurta prezentare a conceptelor inovative introduse de Virginia Satir in terapia familiei.Virginia Satir vorbeste despre cele doua niveluri de comunicare – verbala si emotionala, si despre momentele cand ele se contrazic, de ce se intampla acest lucru si cum oamenii transmit mereu, in acelasi timp, informatii (nonverbale, emotionale) despre mesajele exprimate verbal.

273_ninja_1Virginia Satir, cunoscuta pentru contributiile sale inovatoare la terapia familiei, care pun accent pe constelatiile sistemice familiale, propune in cartea “Arta de a fauri oameni”  metode de lucru utile atat pentru terapeuti sau alti specialisti care lucreaza cu familii, cat si pentru membrii familiilor care vor sa produca o schimbare semnificativa in viata lor. Pornind de la experienta sa clinica, autoarea propune un model inedit al procesului de schimbare.

441_ninja_1

 

 

 

 

Virginia Satir prezinta in cartea “Terapia familiei”  principiile de baza ale modului in care ea abordeaza psihoterapia familiei. Autoarea ofera un cadru conceptual in jurul caruia pot fi organizate impresiile si datele terapeutului referitoare la fiecare caz. Ilustrarile clinice permit cititorului sa arunce o privire in intimitatea muncii ei de pionierat. Cartea este destinata atat psihoterapeutilor, psihiatrilor, asistentilor sociali si celor interesati de sistemelor familiale si dezvoltarea umana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *