Castiga cu oamenii

Orice specialist care lucreaza cu oamenii si pentru oameni trebuie sa cunoasca principiile fundamentale de relationare cu ceilalti atat in viata personala, cat si cea profesionala.

ImageJohn C. Maxwell (foto), expert american in domeniul leadershipului, isi propune in cartea „Castiga cu oamenii”, aparuta in 2007 la editura Amaltea, sa structureze logic principiile care conduc la slefuirea abilitatilor de comunicare.

“Abilitatea de a construi si mentine relatii solide este factorul esential al modului in care actionam in fiecare domeniu al vietii. Succesele adevarate se nasc din initierea unor relatii cu oamenii potriviti si din consolidarea acestora utilizand abilitatile de relationare.”, marturiseste autorul.

In ”Castiga cu oamenii”, autorul vrea sa ofere instrumentele necesare pentru imbunatatirea relatiilor, dar si pentru a crea unele noi, puternice si eficiente. Beneficiind de un amestec interesant de realitate, statistici, umor si exemple din viata, dar si de intrebari pentru dezbatere, cartea scoate la iveala cele douazeci si cinci de principii-cheie care trebuie aplicate in relatiile cu oamenii.

Fragment de lectura: “In anul 1920, medicul, consulantul si psihologul George W. Crane incepea sa predea psihologie la Universitatea Northwestern din Chicago. (…) Intr-o seara, dupa cursuri, o tanara femeie pe nume Lois, (…), i-a marturisit lui Crane ca se simte izolata si singura. (…) In mare parte, ca raspuns la problema studentei sale, Crane a propus studentilor sai ceea ce a numit Clubul Compliment… „Va veti folosi psihologia zi de zi, fie acasa, fie la serviciu, in tramvaie sau in autobuze”, le-a spus Crane. „Tema voastra scrisa din prima luna va fi Clubul Compliment. Va trebui ca in fiecare zi sa adresati un compliment sincer catre trei persoane. (…) Apoi, la sfarsitul experimentului de treizeci de zile vreau sa scrieti o lucrare bazata pe experientele voastre”, a continuat el. „Semnalati schimbarile pe care le-ati observat la oamenii din jurul vostru, precum si conceptia voastra despre viata.” (…) Crane ii invata pe studentii lui ceea ce eu numesc a fi Principiul Liftului: in relatiile noastre cu oamenii, putem fie sa ii ridicam, fie sa ii coboram. Ceea ce incerca al sa ii invete era sa fie proactivi.”


“Castiga cu oamenii. Principiile fundamentale in relatiile cu cei din jur”

De John C. Maxwell

Editura Amaltea
Pret: 25 lei

Cititi despre organizatia de leadership a lui John C. Maxwell, Maximum Impact, pe site-ul:
www.maximumimpact.com

Puteti comanda cartea la www.amaltea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *