Folosirea dramei si mastilor in terapia prin joc

Workshopul „Folosirea dramei si mastilor in terapia prin joc” va avea loc la Arad, intre orele 10:00-17:00, sâmbătă, 6 decembrie.
 
Atelierul abordeaza tema activitaţilor distractive ce pot fi folosite pentru a-i ajuta pe copii in diverse probleme emotionale. Drama este o forma de terapie puternica care permite copilului sa isi spuna povestea si sa rezolve problemele prin intermediul exprimarii emotiilor si vazand reactiile celorlalti. Aceasta incurajeaza observatia, munca in echipa si responsabilitatea personala. Unele rezultate ale folosirii dramei in terapie, conform Coalitiei Nationale ale Asociatiilor de Terapie prin Arta includ “reducerea sentimentului izolarii, dezvoltarea de noi modalitati si tipare de adaptare, largirea paletei expresivitatii emotiilor, experienta unor interactiuni pozitive si dezvoltarea relatiilor”.
 
Folosirea mastilor in terapia prin joc permite copiilor sa-si exploreze multe “fete” ale lor. Mastile permit copiilor sa dezvaluie o alta parte a propriei persoane. Copiii pot apoi sa exprime aceasta parte prin intermediul cuvantului, miscarii si gesturilor. Rezultatele pot fi schimbari emotionale si astfel copilul sa gaseasca noi modalitati de adaptare la viata sa.
 
Workshopul este recomandat pentru părinţi, educatori, terapeuţi ocupaţionali, profesori şi psihologi. Acest workshop oferă activităţi de joc. Acesta va fi în totalitate practic.
 
Atelierul va fi condus de Roger şi Christine Day.
 
Workshopul va avea loc la RCE Speranţa Copiilor, str. Diogene nr. 12, Arad. Achitarea taxei de participare se va face la inscriere in ziua desfasurarii atelierului de lucru. Taxa de participare este de 50 lei de persoana.
 
Detalii si inscrieri, la e-mail: romaniaretreat@hotmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *