Importanța jocurilor în psihoterapie

Societatea de Psihoterapie Experienţială Română (Institutul SPER) organizează pe data de 28 iunie 2014, în Piteşti, un workshop de improvizaţie creatoare ce are la bază principiile psihoterapiei experienţiale unificatoare.

dominoPrin jocuri terapeutice, psihologul poate să dezvolte abilităţi emoţionale şi sociale ale copilului. Jocurile provocative îi pun pe copii într-o anumită experienţă în care pot conştientiza cum apare şi cum se menţine un comportament dezadaptativ, pentru ca mai apoi, prin resemnificare, să dea noi sensuri experienţei ce ei o percep ca dificilă. Prin această terapie oamenii conştientizează dificultăţile personale şi dezvoltă mecanisme de coping adaptativ. Acest workshop ilustrează aplicabilitatea fundamentală a tehnicilor expresiv-creative în lucrul cu copiii, adolescenţii, dar şi cu adulţii.

Tematica workshopului va viza şi clarifica unele aspecte ce ţin de principiile experienţiale la copii, când este necesară psihoterapia, diagnoza şi intervenţia terapeutică la copii, utilitatea tehnicilor expresiv-creative în evaluarea copilului şi a familiei.

Cursanţii vor primi un certificat acreditat (10 credite) de către Colegiul Psihologilor din România. Pentru studenţi acest workshop se face sub forma unui seminar formativ. La finalizare, aceştia primesc un certificat de participare pentru orele parcurse, urmând ca după obţinerea certificatului de liberă practică, acesta să fie recunoscut.

Costul workshopului este de 250 lei pentru 10 ore de formare. Puteți beneficia de 10% reducere dacă veniţi cu un coleg, 20% reducere pentru doi colegi şi 100% dacă veniţi cu 10 colegi invitaţi de dvs.

Formatorul este Marc Gabriela, doctorand în psihologie, terapeut autonom, psiholog clinician principal, membru în Colegiul Psihologilor din România, asistent formator în cadrul Institutului SPER.

Date contact:

  • Gabriela Marc – Tel: 0723.176.160
  • E-mail: marcenciu@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *