Abilitati de interventie in consiliere si terapie conform viziunii sistemice

Asociatia de Psihoterapia Familiei si a Cuplului organizeaza cursul de formare continua de 60 ore, acreditat de Colegiul Psihologilor: „Abilitati de interventie in consiliere si terapie conform viziunii sistemice”, in Iasi. Daca vor exista cursanti doritori si in alte orase ale tarii, in functie de numarul de inscrisi, se va organiza cursul si in acele zone ale tarii.

Taxa de participare este de 195 lei/fiecare modul. Termenul-limita de inscriere este 24 ianuarie 2009. Cursul este creditat cu 20 credite de Colegiul Psihologilor din Romania.

Cursul are 5 module care au coerenta si continuitate dar pot fi parcurse si separat, in functie de interesele participantilor.

Cursurile sunt distribuite in 5 module de cate 12 ore fiecare, cu o frecventa de 1 modul la 2 luni, perioada ianuarie-septembrie 2009, cu rogram de desfasurare in zilele de sambata si duminica.

Modulul I furnizeaza abilitati de lucru cu parintii, adolescentii sau alte persoane din familie, prin: folosirea limbajului care promoveaza schimbarea, definirea clara a scopurilor, identificarea semnalelor care ar putea indica si promova schimbarea in directia atingerii scopurilor.

Modulele II, III si IV se focalizeaza pe crearea schimbarii in ariile afectate de problema, lucrand individual sau cu familia si cuprinde temele:

  • perspectiva asupra problemei;
  • patternuri de interactiune problematica;
  • contextul asociat problemei.

Modulul V ofera instrumente profesionistilor care asista familia pentru a identifica, amplifica, a promova si a mentine schimbarea.

Formatori sunt Diana Laura Ciubotaru (psiholog principal autonom in psihoterapia de familie si cuplu) si Cristina Elena Starica (psiholog practicant autonom in psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala).

Inscrierile se fac prin e-mail: stelcris@yahoo.com sau aciubotaru@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *