Tehnici de Terapie Comportamentala Aplicata la Copilul cu Autism

Clinica TerapiaM, in colaborare AITA (Asociatia pentru Intreventie Terapeutica in Autism) si firma producatoare de materiale educationale Edurelle, in cadrul campaniei de informare asupra problematicii autismului si tehnicilor de interventie in autism, invita parintii dar si specialistii care lucreaza cu copiii cu autism la cursul de informare: „Tehnici de Terapie Comportamentala Aplicata la Copilul cu Autism”.

Cursul va avea loc pe 24 ianuarie 2009, in Bucuresti, Clinica TerapiaM, str. Dumbrava Rosie Nr. 12A, intre orele 10:00 -16:00.

Trainer este Daniela Martinescu (Cucuruz) – psiholog, specializare in recuperarea si terapia copiilor cu autism (ABA).

Tematica si programul cursului:

  • Terapia comportamentala aplicata (ABA): principii de terapie, ABC, recompense, Sd, Prompt, reguli de masterare, abordarea piramidala etc)
  • Programele terapiei comportamentale (selectiv). Exemple de programe pentru dezvoltarea limbajului receptiv si expresiv, pentru dezvoltarea abilitatilor de joc, pentru dezvoltarea abilitatilor cognitive, motorii, pentru stabilirea cooperarii si contactului vizual, pentru inlaturarea / corectarea / inlocuirea comportamentelor neadecvate si autostimularilor etc.
  • PECS – Sistemul alternativ de comunicare cu ajutorul imaginilor.
  • sesiune de intrebari si raspunsuri

Termenul-limita de inscriere este 21 ianuarie.
Informatii si inscrieri, la e-mail: terapie_in_autism@yahoo.com.
Taxa de participare este de 100 lei si se achita in ziua cursului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *