Societatea Civila Profesionala de Psihologie „Persa Alina & Secan Calin” organizeaza, in perioada 20-22 martie, la Satu Mare, cursul de formare continua „Diagnostic si evaluare clinica: aplicatii la copii, adulti si varsta a treia”.
Formator este prof. “Aaron T. Beck” univ. dr. Daniel David, Seful Catedrei de Psihologie
Clinica si Psihoterapie, UBB.
Cursul se adreseaza profesionistilor din domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice, psihiatriei sau consilierii psihologice care desfasoara activitati de diagnostic, evaluare clinica, psihoterapie, consiliere psihologica sau dezvoltare si optimizare personala, inclusiv activitati de expertiza psihologica, in cazul copiilor si/sau adultilor. De asemenea cursul se adreseaza psihologilor atestati in alte domenii (ex. muncii, organizational, transporturi, aparare, educatie etc.), care au nevoie de cunostinte clinice de baza in activitatea lor profesionala.
Cursul are ca si scop familiarizarea cursantilor cu demersul de diagnostic si evaluare clinica validat stiintific, precum si asigurarea unui bagaj de cunostinte declarative si procedurale care sa asigure aplicarea corecta a principiilor de diagnostic si evaluare psihologica clinica in activitatea profesionala.
Platforma de Psihodiagnostic si Evaluare Clinica abordata in cadrul cursului este constituita din (1) Interviurile Clinice Structurate [SCID-I CV, SCID-I RV/P, SCID-I RV/NP, SCID-I RV/PS, SCID-II KID-SCID] pentru tulburarile clinice la copii, adolescenti si adulti, si (2) Sistemul de Evaluare Clinica (SEC), ce cuprinde 20 de probe psihologice ce evalueaza tabloul clinic si mecanismele etiopatogenetice si de sanogeneza asociate tablourilor clinice din DSM, pentru copii, adolescenti si adulti.
Activitatile cursului sunt structurate sub forma unor prezentari teoretice, studii de caz si aplicatii practice ce vizeaza urmatoarele aspecte:
- diagnostic psihologic si evaluare clinica;
- sanatate si boala; modele etiopatogenetice;
- evaluarea tabloului clinic si a mecanismelor etiopatogenetice la copii si adulti;
- strategii de evaluare si diagnostic la copii si adulti.
Competentele dobandite in urma participarii la curs se refera la:
- diagnosticarea si evaluarea clinica a tulburarilor psihice si psihosomatice;
- evaluarea factorilor psihologici implicati in tulburarile emotionale si psihosomatice;
- utilizarea adecvata a interviurilor clinice structurate precum si a scalelor si chestionarelor ce evalueaza tabloul clinic si mecanismele etiopatogenetice.
De asemenea participarea la curs permite obtinerea licentei valabila pentru achizitionarea Platformei de Evaluare Clinica, pentru cei care doresc acest lucru.
Certificat de abolvire a cursului este creditat de Colegiul Psihologilor din Romania cu 15 credite, pentru psihologii cu atestat de libera practica sau se elibereaza adeverinta de participare pentru cursantii care nu au atestat de libera practica.
Taxa de participare este de 500 lei.
Data limita de inscriere este 15 martie.
Detalii, la e-mail: psihotestari@yahoo.com.