Principii de diagnostic si evaluare psihologica clinica

Prof. univ. dr. psiholog Daniel David, Presedintele Asociatiei de Psihoterapii Cognitiv-Comportamentale din Romania, impreuna cu Societatea Civila Profesionala de Psihologie Nica & Boistean, organizeaza in perioada 27-29 martie, in Bucuresti, cursul de formare continua: „Diagnostic si evaluare clinica. Aplicatii la copii, adolescenti si varsta a treia”.

Obiectivul cursului este familiarizarea cursantilor cu demersul de diagnostic si evaluare clinica validat stiintific, precum si asigurarea unui bagaj de cunostinte declarative si procedurale care sa asigure aplicarea corecta a principiilor de diagnostic si evaluare psihologica clinica in activitatea profesionala.

Cursul se adreseaza profesionistilor din domeniul psihoterapiei, psihologiei clinice, psihiatriei sau consilierii psihologice care desfasoara activitati de diagnostic, evaluare clinica, psihoterapie, consiliere psihologica sau dezvoltare si optimizare personala, inclusiv activitati de expertiza psihologica, in cazul copiilor si/sau adultilor. De asemenea cursul se adreseaza psihologilor atestati in alte domenii (ex. muncii, organizational, transporturi, aparare, educatie etc.), care au nevoie de cunostinte clinice de baza in activitatea lor profesionala.

Participarea la curs asigura prerechizitele necesare pentru achizitionarea din partea celor interesati a Platformei de Evaluare Clinica formata din: Interviurile Clinice Structurate (SCID) pentru copii si adulti si Sistemul de Evaluare Clinica, ce cuprinde 20 de probe psihologice ce evalueaza tabloul clinic si mecanismele etiopatogenetice si de sanogeneza asociate tablourilor clinice din DSM pentru copii, adolescenti si adulti.

Cursul este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, psihologii cu atestat de libera practica urmand sa primeasca 15 credite profesionale. Alaturi de psihologi pot participa studenti si alti specialisti, fara a primi insa credite. La finalul cursului, in urma evaluarii scrise a cunostintelor teoretice si abilitatilor practice dobandite, se va elibera un certificat de absolvire pentru psihologii cu atestat de libera practica sau adeverinta de participare pentru cursantii neatestati.

Informatii si inscrieri, la e-mail: office@nica-boistean.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *