Asociatia Romana de Psihologie Analitica organizeaza o formare continua in psihologie clinica cu tema “Diagnostic si evaluare clinica a tulburarilor de tip afazic rezultate in urma leziunilor cerebrale”. Cursul este creditat la Colegiul Psihologilor cu 10 credite.
Perioadele de desfasurare a formarii:
- 10 – 12 septembrie modulul I,
- 24 – 26 septembrie modulul II,
- 8 – 10 octombrie modulul III.
Pentru inscriere și intrebari suplimentare: arpa_psihologieanalitica@yahoo.com.
Costuri aferente: 120 euro/modul (21 ore)
Cursul se adreseaza profesionistilor din domeniul psihologiei clinice si logopediei care desfasoara activitati de diagnostic, evaluare clinica si interventii speciale asupra persoanelor cu tulburari de limbaj.
Formarea continua se adreseaza psihologilor atestati in domeniul clinic, care au nevoie de cunostinte clinice de baza in domeniul tulburarilor afazice, in activitatea lor profesionla.
Cursul are ca scop familiarizarea cursantilor cu diagnosticul si evaluarea logopedica a persoanelor cu tulburari de limbaj de tip afazic precum si asigurarea unui bagaj de cunostiinte declarative si procedurale care sa-i faca apti pentru o activitate eficienta in acest domeniu.
Cursul este structurat sub forma unor prezentari teoretice si aplicatii practice. Se prezinta intr-o maniera pragmatica demersul evaluarii clinice si logopedice si principalele instrumente folosite, care sa ofere un sistem de practica psihologica vlidata stiintific in ceea ce privaste evaluarea clinica.
Acest curs/workshops ofera si prerechizitele necesare pentru achizitionarea, de catre cei interesati, a materialului utilizat in recuperarea afazicilor:
1. Sistemul de evaluare clinica;
2. Fisa de avaluare;
3. Metode de interventii;
4. Evaluarea finala.
Alaturi de psihologi pot participa studenti si alti specialisti, insa fara a primi credite de la Colegiul Psihologilor.
Durata totala: 70 ore
Desfasurarea cursului formativ este repartizata pe trei module specifice, fiecare dintre acestea totalizand 21 de ore. In final este organizata evaluarea cursantilor, totalizand individual 7 ore (6 ore pregatire proiect, 1 ora sustinere proiect). Evaluarea va viza cunostiinte toretice si abilitati practice dobandite in cadrul cursului.
Formatori:
- Psih. pr. clinician Geta Tomita, supervizor specialist in tulburari afazice
- Psih pr. clinician Dr. Mihaela Minulescu, supervizor si formator
- Tutore: psih. clinician autonom, Angelica Marin, cu formare in tulburari afazice