Parintele perfect

Cartea „Parintele perfect. Ce stiu, fac si spun cei mai buni parinti”, de Emma Sargent, este un nou titlu in colectia editurii Polirom – “Psihologia copilului si parenting”.

Emma Sargent este psiholog si formator in terapia NLP (programare neurolingvistica). Emma Sargent conduce o firma de coaching si initiere in arta comunicarii. Pe site-ul brilliantparent.com, se gaseste o prezentare video a Emmei Sargent care dezvaluie cateva mici secrete parintilor ce vor sa-si educe copiii „perfect”!

Autoarea isi propune ca acest volum sa fie un instrument pentru parinti care sa le arate ce intrebari sa le puna copiilor lor pentru a afla ce se intampla in mintea lor cu scopul de a-i ajuta se se ajute singuri. Cateva strategii simple, dar dovedite a fi foarte eficiente, sunt dezvaluite de autoare pentru ca parintii sa-i invete pe copii sa gandesca intr-un mod care sa-i ajute sa depaseasca cu succes obstacolele vietii de zi cu zi (lipsa chefului de a face teme, grija examenelor, certurile cu prietenii etc.).

Pornind de la numeroase cazuri concrete, Emma Sargent ofera parintilor solutii la situatii de viata concrete cu care oricine se poate confrunta. Pe baza unor exercitii simple, ii ajuta pe parinti sa constientizeze care sunt modalitatile eficiente de a comunica cu copiii lor, deci de a-i educa si ghida in viata, determinandu-i pe copii sa fie increzatori in ei insisi si independenti.

Pare un tel greu de atins sa fii „parintele perfect”? Autoarea cartii „Parintele perfect” ne dovedeste ca nu. O educatie echilibrata, care sa sustina potentialul nativ al copiilor si sa ii ajute sa faca fata oricarei provocari in viata, se bazeaza pe cateva strategii-cheie ce tin de o buna comunicare in familie.

Din cuprins:

Ce inseamna sa fii un parinte perfect? • Inducerea unei stari emotionale corespunzatoare • Cum sa va intelegeti copilul • Conteaza felul in care intrebati – puneti intrebari inspirate • Conteaza felul in care vorbiti – puterea limbajului • Cum sa va ajutati copiii sa invete mai bine, mai repede, mai usor

„Parintele perfect. Ce stiu, fac si spun cei mai buni parinti”
De: Emma Sargent
Editura Polirom
Colectia „Psihologia copilului si parenting”
www.polirom.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *