Interventii cognitiv-comportamentale: program pentru copii agresivi

Clinica Aquamarin, impreuna cu Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania, organizeaza cursul cu tema „Interventii cognitiv-comportamentale: program pentru copii agresivi”, pe 24-25 mai 2013, in Bucuresti. Cursul este acreditat cu 20 credite de Colegiul Psihologilor din Romania.

violentCursul abordeaza principalele aspecte legate de diagnosticul si tratamentul psihoterapeutic de tip cognitiv-comportamental al copiilor cu probleme de agresivitate.

Tematica este axata pe aspectele particulare ce tin de diagnosticul problemelor de agresivitate la copii, modul de intervievare a parintilor, desfasurarea discutiei cu copilul, factorii implicati in aparitia si dezvoltarea comportamentului agresiv. Vor fi prezentate tehnici specifice de construire a relatiei cu copiii, de motivare, consiliere a parintilor si a familiei si metode de monitorizare a efectelor interventiei.

Taxa de participare este de 600 lei.

Detalii si inscrieri:

  • E-mail: contact@aquamarin.ro
  • Telefon: 0745.633.474

PSIHOLOGIE.RO va recomanda:

mediu_1003Cartea “Copilul, familia si lumea exterioara“, de D.W. Winnicott, este o colectie de recomandari in privinta relatiilor dintre copii si parinti. De la primile griji legate de cresterea si dezvoltarea bebelusului (hranirea, plansul, joaca, primele miscari spre independenta) pana la probleme ce apar la prescolari si scolari (furtul, minciuna, timiditatea, intrebarile despre sexualitate, agresivitatea), Winnicott prezinta parcursul natural al copilului in drumul spre maturitate.

Unele persoane cred ca un copil este ca lutul in mainile unui olar. Ele incep sa il modeleze si se simt responsabile de ceea ce vor obtine. Total gresit. Daca asta este ceea ce simtiti, veti fi coplesiți de o responsabilitate pe care nu trebuie sa v-o asumati. Daca acceptati ideea ca bebelusul contine in el tot ce ii trebuie pentru a trai, atunci veti putea acorda mai multa atentie procesului de dezvoltare si veti fi fericiți sa raspundeti nevoilor lui. – D.W. Winnicott

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *