Formare in psihoterapia integrativa, in mai multe orase din tara

Asociatia de Psihoterapie Integrativa organizeaza cursuri de formare in psihoterapia integrativa in Bucuresti si in alte orase din tara, finalizate cu diploma de libera practica acordata de Colegiul Psihologilor din Romania. Cursurile se organizeaza in: Tg. Jiu, Resita, Pitesti, Iasi, Barlad, Brasov, Galati, Sibiu, Constanta si Craiova.

Pot participa studenti in ani terminali de la facultatile de psihologie, sociologie si absolventi psihologi indiferent de specialitate si treapta  de specializare (practicant, autonom, specialist, principal); medici – indiferent de specialitate.

Se organizeaza un curs pe luna in weekend ( 10 ore/zi) si/sau in luna august, sub forma de tabara de psihoterapie la Comarnic (cazare gratuita).

Inscrierea in asociatie este 50 lei (se plateste o singura data, dupa completarea fisei de inscriere), plus 20 lei cartea „Cazuri neobisnuite in psihoterapie. Programe de psihoterapie integrativa”, de Camelia Alina Stavarache. Cotizatia anuala este 12 euro/an in primii doi ani de formare si 30 de euro/an incepand cu al treilea an de formare.

Formarea completa costa 2800 euro de persoana (80 euro/300 lei/modul), esalonati in rate lunare. Costul de 80 euro pe modul este valabil pentru achitarea in avans cu minim 30 zile a costului fiecarui  modul. Cei care achita in ziua cursului vor plati 400 lei.  

Formarea cuprinde:

  1. Modul tehnic in care se invata metode si  tehnici din psihoterapia integrativa. Pacientul este abordat pe 5 nivele: corp, emotii ( terapia corpolara  Lowen, Reich, tehnici de relaxare), ganduri ( restructurare cognitiva),  comportamente (antrenament asertiv, PNL), inconstient ( hipnoza ericksoniana, interpretarea jungiana a viselor, analiza lacaniana).
  2. Modul clinic (teorii psihopatologice, criterii de diagnostic si programe de psihoterapie  structurate pe sedinte pentru:  tulburari depresive, anxioase, alimentare, somn, sexuale, adictive, stres, psihosomatice, psihotice, cuplu
  3. Dezvoltarea personala (se realizeaza sub forma de terapie de grup numai cu formatorii asociatiei). Dezvoltarea personala trebuie facuta in psihoterapie integrativa ( nu se recunosc orele facute in cadrul altor formari).
  4. Supervizare (solicitantul discuta cu supervizorul pe marginea cazurilor clinice pe  care le are in terapie). Se poate face in grup doar cu formatorii asociatiei.

Durata formarii este de 3 ani (dupa 2 ani puteti profesa, sunteti practicant sub supervizare, dupa al 3-lea an sunteti practicant autonom). Costul total estimativ este de 2800 euro (10.500 lei), esalonati in rate lunare.

Evaluarea formarii de baza consta intr-un examen scris din modulul clinic si proba practica (exemplificarea unei tehnici de psihoterapie), iar evaluarea finala (dupa finalizarea supervizarii) consta intr-o lucrare cu 10 studii de caz din trei patologii diferite – raport de incheiere a terapiei personale.

Informatii si inscrieri: contact@psihosucces.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pentru a putea trimite comentariul, va rugam sa completati operatia matematica de mai jos (filtru de spam). *