
Asociatia pentru Psihologie si Psihoterapie Adleriana din Romania va invita intre 6-8 ianuarie 2010, in Brasov la workshopul: „Trauma si vindecarea copilului interior”.
Formator este Patrick Dimitrios Akrivos, Grecia. Patrick Dimitrios Akrivos este terapeut-consilier in practica privata din 2005, membru al Societatii Grecesti de Psihologie Adleriana din Atena; participant la numeroase cursuri, programe post-universitare, scoli de vara si conferinte cu specializare pe adictii, trauma si inter-culturalitate, co-autor al mai multor lucrari de cercetare; membru al Consiliului International pentru Psihologie.
Persoana care suntem azi – puterile noastre, stima de sine, obiceiurile – sunt in mare rezultatul dezvoltarii noastre in mediului familial. Nu intotdeauna insa mediul primar, familia, ofera cadrul sanatos care sa hraneasca implinirea potentialului nostru, procesul auto-actualizarii noastre.
Cand lucram cu trauma si cu copilul interior este important sa avem o cunoastere esentiala a ceea ce se intampla. Reactia de baza intr-o situatie de urgenta poate fi FUGA, LUPTA sau BLOCAREA. Cei care au fost abuzati in copilarie au experimentat cel mai adesea reactia de blocare, pentru ca cei mai multi sunt prea mici pentru a fugi sau lupta. Acest lucru lasa sistemul nervos intr-o alerta maxima fara a-si gasi eliberarea pentru energia acumulata. In continuare copilul dezvolta tehnici adaptative de supravietuire, roluri si comportamente care ajuta la supravietuirea intr-un mediu traumatic, care nu sunt abandonate odata ce mediul e parasit. Ceea ce a ajutat candva persoana acum il impiedica sa traiasca. Astfel de probleme nerezolvate raman alaturi de individ pe parcursul vietii lui, exprimandu-se in relatiile cu sine si cu ceilalti. Daca exista un tipar de relatie nesanatoasa , stima de sine scazuta, dependente sau alte probleme, acea persoana experimenteaza probabil efecte ale traumelor din copilarie.
De aceea workshopul ofera o intelegere mai adanca a traumei si abuzului, ca si tehnici si sugestii de interventii pentru a incepe procesul de recuperare. Astfel, manifestarea este deschisa si se adreseaza psihologilor, consilierilor scolari, profesorilor, educatorilor, asistentilor sociali, studentilor dar si persoanelor care doresc sa inteleaga mai multe despre ei insisi si despre cum pot elibera tiparele impovaratoare ale convingerilor si comportamentelor care ii impiedica sa se manifeste ca si fiinte complete si creative.
Workshopul contine pe langa partea teoretica si o parte experientiala pentru a sprijini invatarea activa dar si constientizarea, intr-un cadru securizant de grup.
Taxa de participare este de 200 lei.
Inscrieri si informatii: Ramona Andrei, tel.: 0721.235.056, email: andreiramona0101@yahoo.com, Adina Voinea, tel. 0722.469.242, email: voinea_adina_daniela@yahoo.com
Workshopul va fi creditat de Colegiul Psihologilor din Romania.