Echipa ICTA Timisoara va invita sa participati, intre 22 si 24 ianuarie, la Timisoara, la workshop-ul de formare in Analiza Tranzactionala cu tema “Relatia dintre diagnosticul DSM IV R si diagnosticul AT”.
Colegiul Psihologilor din Romania (Comisia de psihologie clinica si psihoterapie) acorda 10 credite pentru participarea la acest workshop.
Trainer este Anne Marie Linnenkamp, PTSTA-P (Provisional Teaching & Supervising Transactional Analyst – Psihoterapie).
Trainingul se desfasoara in limba engleza si se asigura traducere in limba romana pe intreaga durata a lui.
Program:
- Diagnosticarea cu ajutorul DSM IV-R este una fenomenologica, bazata pe informatie care este colectata si combinata in vederea obtinerii unei structuri. Ulterior acest diagnostic ofera o reprezentare mai mult sau mai putin stabila a unui set total de comportamente.
- Diagnosticul AT (cum ar fi Tranzactiile, Starile eu-lui, tipuri de comportament Racket, etc) sunt de asemenea reprezentari ale comportamentului unei persoane. Pot fi utilizate ca si clasificari semipermanente, avand aceleasi functiuni ca si cele descrise de DSM IV-R. In acelasi timp, conceptele AT pot fi utilizate si pentru un proces permanent de diagnosticare a procesului relatiei care implica un specialist clinician si clientul sau (cum ar fi diagnoza sociala si contratransferul).
- Vom exersa abilitati de diagnosticare in situatii distincte si vom putea clarifica perspectivele oferite de diagnoza AT pentru dezvoltarea personala si profesionala a fiecarui participant.
Se adreseaza:
- Psihoterapeutilor AT care doresc realizarea unui diagnostic diferential utilizand DSM IV-R (fapt solicitat la examenul scris pentru CTA);
- Psihoterapeutilor din alte modalitati psihoterapeutice si specialistilor din sanatate mintala interesati si de o alta metoda de diagnosticare alaturi de DSM IV-R;
- Tuturor celor care doresc sa lucreze cu un sistem de diagnosticare a comportamentului uman.
Obiective:
- Imbunatatirea abilitatilor de diagnosticare, fapt care va influenta pozitiv dezvoltarea profesionala si personala.
- De asemenea, participantii vor avea o viziune clara asupra modului de utilizare a diferitelor metode de diagnosticare si relatia acestora cu teoria si filozofia AT.
- Acest workshop este foarte util si pentru cei care vor sustine examenul pentru a deveni CTA, deoarece in cadrul examenului scris pentru CTA, unul din criteriile care trebuie indeplinite este realizarea un diagnostic diferential in cadrul studiului de caz!
Termen-limita de inscriere:
- Joi, 21 ianuarie, orele 12.00, orele 20.00, pe adresa de e-mail: ta.trainings@gmail.com
Pentru alte informatii: Amalia Gabor – 0724.301.744
Pentru duminica, dupa ora 13:15, se fac inscrieri pentru participantii care doresc supervizare.
Pentru inscriere la supervizare, luati legatura cu Maria Bran, tel.0724.37.47.94, e-mail: bran_maria@yahoo.com.
Taxa de curs:
- 50 euro pentru participantii din alte orase (participanti cu dimiciliul aflat la distante mai mari de 150 km fata de Timisoara);
- 60 euro pentru participantii din Timisoara cu contract anual (se angajeaza sa plateasca toate cele 10 workshopuri din cursul anului, indiferent daca participa sau nu la toate workshopurile) – in acest caz economisiti 100 euro/an;
- 70 euro pentru participantii din Timisoara cu contract ocazional (adica vin la workshopuri in mod selectiv pe parcursul anului)
- 100 euro pentru participantii sponsorizati de companiile in care lucreaza (societati comerciale cu mai mult de un asociat)
- PFA (inclusiv cabinete individuale de psihologie) platesc ca persoana fizica 60 sau 70 euro (in functie de tipul de contract).
Workshop-ul este recunoscut de:
- Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala (A.R.A.T.) (www.arat.ro)
- Asociatia Europeana de Analiza Tranzactionala (EATA) (www.eatanews.org)
- Asociatia Internationala de Analiza Tranzactionala (IATA)
- Federatia Romana de Psihoterapie (FRP)
- Colegiul Psihologilor din Romania (CPR)